Brev

Sex med lærer…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J....
Tak for dit brev, hvor du fortæller om din stormende forelskelse i din lærer. Du skriver til slut, at du egentlig ikke vil spørge om noget, men at det føltes godt at komme ud med det... Og det kan jeg virkelig godt forstå, at du har brug for. Jeg kan forestille mig, at det må være svært at gå alene med sådan en stor hemmelighed, som du godt er klar over vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis den bliver afsløret.

Jeg ved godt, du ikke har bedt BørneBrevkassen om et egentlig svar, men jeg har nu alligevel lyst til at skrive til dig, hvilke tanker jeg gør mig, efter at have læst dit brev. Det håber jeg er i orden, så kan du jo se, om du kan bruge dem til noget i dine overvejelser.

Først og fremmest, så er der jo ikke noget underligt i, at du bliver forelsket i din lærer. Det ved jeg, at rigtig mange unge oplever at blive på et tidspunkt i deres liv. Men typisk bliver det jo bare ved tanken, så på den måde er din situation anderledes.

Du skriver i brevet, at du godt ved, det ikke er lovligt for dig, at have sex med ham, men det er ikke helt rigtigt. Faktisk er det sådan, at det er ulovligt for ham, at have et forhold til dig. Det er det af to årsager. Dels fordi du er under den seksuelle lavalder og han er voksen. Dels fordi han har et særligt betroet ansvar for dig, fordi han er din lærer. Det betyder faktisk, at I i følge loven slet ikke må være kærester, før du er fyldt 18 år.

Grunden til at den lov er lavet er bl.a. at man vil beskytte børn og unge mod at blive presset til seksuelle forhold, som de måske ikke er klar til. Jeg kan godt høre, at din lærer ikke har presset dig, men jeg kan alligevel godt være bekymret for, om ikke den store aldersforskel betyder at magtbalancen i jeres forhold bliver skæv...
 
Det kan være rigtig svært at sige fra over for nogen, som er så meget ældre og mere erfaren end en selv og som oven i købet har ansvaret for en i skoletiden. Måske ikke så meget i starten hvor forelskelsen gør, at der ikke er nogen konflikter. Men senere hen kunne jeg godt frygte, at det vil få betydning.

Bl.a. derfor tænker jeg, at din lærer burde have sagt fra overfor dig, også selvom han er meget forelsket i dig. Det sætter nemlig dig i en urimelig svær situation, når du nu skal gå og holde det hemmeligt for hele din verden, at du har et forhold til ham. Måske vil det endda betyde, at du skal lyve for dine forældre og dine venner, hvilket jo aldrig er rart. Hvis jeres forhold ikke holder, kan det også gå hen og blive rigtig ubehageligt, når I går op og ned af hinanden i skoletiden. Og derudover er der hele omverdenens reaktioner, der kan blive meget overvældende...

Jeg håber ikke, du opfatter min brev, som en lang moralprædiken, for det har ikke været min hensigt. Som jeg var inde på i starten, så tror jeg, det ville være en god ide, hvis ikke du var nødt til at gå alene med alle de her tanker. Måske er det helt udelukket, men jeg vil alligevel opfordre dig til at tænke over, om der mon ikke var en person, som du kunne betro dig til, så du kunne dele din hemmelighed med nogen... Ellers er du også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke anonymt med en af rådgiverne om det.
 
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat