Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex med kæresten

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Hvor er det dejligt for dig, at du har fået en kæreste, som du er glad for. Jeg kan godt forstå dine tanker og bekymringer, om det er ”forkert” for jer at dyrke sex, når I skal mødes for første gang. Det kan føles som en meget stor beslutning – og derfor er det også rigtig fint, at du tænker over, om du er parat. 

Der er ingen ”regler” for, hvornår man er klar til sex. Men der er regler for, hvornår man må have sex sammen. Og det er sådan, at det er ulovligt for en over 15 år at have sex med en under 15 år. Da du kun er 14 år og din kæreste er 16 år, så må han faktisk ikke have sex med dig. 

Loven som fortæller om det, hedder loven om seksuel lavalder. Du kan læse mere her: http://www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/seksuel-lavalder.aspx

Når man har lavet sådan en lov i Danmark, så skyldes det, at man vil beskytte børn og unge mod at føle sig presset til sex af nogen, der er ældre end dem selv. Jeg ved godt, at du og din kæreste måske er næsten jævnaldrende (det kan jo være du snart fylder 15 år og han lige er fyldt 16 år?). Alligevel kan det altså ende med, at din kæreste får problemer, hvis han har sex med dig. 

Lige nu tænker du på, hvor godt man skal kende en dreng, før man har sex sammen. Det er godt at tænke over – for det er klart, at jo bedre man kender hinanden, jo mere tryg vil man føle sig den første gang. Og det er vigtigt.

At lære en dreng at kende behøver ikke tage lang tid. Det handler om, hvor godt man taler sammen, og hvor mange oplevelser, man har haft sammen. Nogle vil mene, at de kender deres kæreste godt efter kort tid, for andre vil det tage længere tid. 

Det med at kende og være tryg ved en fyr er mange ting. Måske føler du, at du kan tale med din kæreste om mange ting. Men som jeg læser dit brev, så har I endnu ikke mødt hinanden i virkeligheden. Selvom I har talt meget sammen over Skype, så tænker jeg derfor, at det nok først er nu, du sådan rigtig lærer ham at kende.

Mit råd til dig er derfor at tage dig tid til at lære din kæreste godt at kende. Nu får I nogle dage sammen i vinterferien, og efter dagene sammen er jeg sikker på, at du er meget mere klar over, om det er ham, der skal være din første gang. Hvis han er den rette, så kan han sikkert også vente, til du er fyldt 15 år. 

Hvis du har lyst til det, har http://www.sexlinien.dk også en brevkasse, hvor du kan læse forskellige spørgsmål og svar, der bl.a. handler om den første gang. Du er også hjertelig velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for det. 

Jeg håber, du er blevet lidt klogere på det hele, og at du får nogle dejlige dage sammen med din søde kæreste. 

De bedste hilsner BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat