Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sex med en anden pige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at du har været din kæreste utro - især når du er så glad for hende. Når man har gjort noget, man er ked af, kan man have allermest lyst til at glemme det, men det kan desværre være svært. Derfor tror jeg, at du skal gøre op med dig selv, hvorvidt du har brug for at være ærlig over for din kæreste – og på den måde måske også få mulighed for at tale om det, du har gjort og håbe på hendes tilgivelse. Der vil selvfølgelig være en risiko for, at hun ikke kan tilgive det, der er sket, det skal du vide! 

Hvis du vælger at fortæller hende det, viser du, at du er frygtelig ked af det, der er sket og samtidig viser du også, at I kan have et ”ærligt” forhold, hvilket måske er en af de vigtigste ting i et forhold, nemlig ærlighed. 

Hvis du ikke fortæller hende noget, skal du leve med "hemmeligheden", hvilket måske er sværere end sandheden? Der er også en risiko for, at hun alligevel vil få det at vide på et tidspunkt. Måske var der andre med til festen? Det kan også være, at hendes veninde eller din klassekammerat fortæller det eller måske fortæller det til nogle andre, der siger det videre til hende?!

Hvis din kæreste får det at vide fra andre, vil det nok være endnu sværere for hende at tilgive det, der er sket.

Det er vanskeligt at træffe den rigtig beslutning - og derfor må du også bruge din mavefornemmelse. Hvad har du mest lyst til at gøre? Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar.. For at blive mere afklaret, kunne du måske skrive en liste med fordele og ulemper ved at være ærlig over for din kæreste og så vurdere, hvad du vil have det bedst med at gøre? I sidste ende er det nemlig dig, der skal beslutte, hvordan du/I kommer videre. På liste kan du fx skrive: En fordel er, at jeg viser, at jeg er ærlig og samtidig også viser, at det er hende, jeg vil have. En udfordring kan være, at hun ikke kan tilgive det, der er sket og måske gør forholdet forbi. 

Ligegyldigt hvad du gør, så er det en meget svær beslutning at træffe, bl.a. fordi det ikke kun handler om dine følelser, men også om din kærestes – og jeres forholds fremtid.

Jeg håber, du finder en løsning, og ved nu, at der er mange følelser med. Det gør nemlig så pokkers ondt - og det kan koste så meget i sidste ende. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat