Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 17 år. 

Det lyder virkelig til, at du har en sød og betænksom kæreste. Hvor er det dejligt for dig. Det rigtigt godt at I har stor ærlighed og åbenhed mellem jer. 
Bekymringer omkring at skulle i seng med en for første gang er helt almindelige. Jeg tror, at alle bliver lidt nervøse, når de skal have sex for første gang. Det virker til, at du kan snakke med din kæreste om det. Så du kan måske prøve at fortælle ham om dine bekymringer? Du kan sige, at du er lidt nervøs over at gøre noget forkert og over, at han er mere erfaren end dig. Jeg tror, at din kæreste vil kunne berolige dig. Måske er han også nervøs eller spædt på, om han gør det rigtige og bedste for dig...Hvis I kan snakke åbent om jeres nervøsitet, bekymringer og hvad I synes er dejligt, så vil du helt sikkert blive mere tryg og I vil højst sandsynligt få en god oplevelse med at have sex. 

Selvom han har haft sex før, så er det altid noget nyt med en ny partner, da vi alle er forskellige i forhold til, hvad vi kan lide og tænder på. Så din kæreste er ikke erfaren i forhold til at have sex med dig. Måske kan det berolige dig lidt?

Det kan også være en fordel, at din kæreste har haft sex før. Han vil kunne tage styringen stille og roligt. Når to uerfarne skal have sex sammen, kan det nogen gange godt blive lidt mere akavet eller klodset, så jeg tror faktisk, at det er en fordel, at han har prøvet det før. Lige meget om man er jomfru eller ej, så skal man lærer hinanden at kende som sexpartnere og det kan godt tage lidt tid. Det er ikke sikkert, at det fungere helt optimalt pga nervøsitet og lign, men så prøver man bare igen. Sørg for at have rigtig god tid og ro omkring jer. Det gør at I kan tage den med ro og få det bedste ud af det.

Når I er forelsket i hinanden og hvis I begge føler jer parate til have sex, så er jeg sikker på, at det nok skal blive helt specielt for jer begge to. Måske kan du og din kæreste kigge på temasiden om den første gang hos Sexlinien - de har lavet et stort tema om 'den første gang'. Hvis I kigger sammen, så kan I også få snakket ud om nogle af de ting, der kan bekymre og skabe nervøsitet eller usikkerhed. Du kan se mere her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/foerste-gang.aspx

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat