Brev

Sex????

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12. Først og fremmest tillykke med at du har fået en kæreste, det lyder vel nok dejligt for jer begge!

Det er godt du skriver herind for at høre, hvad I skal gøre i forhold til sex, kondomer og risikoen for graviditet.

Det lyder til at du og din kæreste har talt om, at I gerne vil have sex og at I er enige om at I begge har lyst, er det mon rigtigt forstået?

Jeg synes det er rigtigt godt og ansvarligt af jer, at I undersøger hvordan I vil beskytte jer mod gravidietet, inden I går i gang. Der er mange steder man kan købe kondomer, fx på tankstationer,i nogle supermarkeder, i kiosker, og på apoteker. Det kan godt føles lidt pinligt i starten, men det er faktisk en helt normal ting at købe kondomer.

Jeg synes I er alt for unge til at blive forældre. Så I må ud og have fat i nogle kondomer hvis I gerne vil have sex. Måske kan I købe dem sammen? Eller du kan købe nogle sammen med en veninde?

Der er også hjemmesider på nettet hvor man kan bestille kondomer, det kan også være det er en mulighed for du og din kæreste.

Ved jeres forældre at I er blevet kærester? Hvis ikke så kunne I måske overveje at fortælle dem at I er blevet kærester. Der er mange børn og forældre, der vælger at tage en snak når barnet får sin første kæreste. Både om kærlighed, sex og om hvilken beskyttelse der kan bruges. Måske kunne du prøve at tale med din mor eller far?

Du og din kæreste kan læse mere om prævention her: http://www.sexlinien.dk/emneside-praevention/praevention.aspx

Hvis ikke I har haft seksuelundervisning på skolen fornyligt, så kan det være du skal spørge din lærer hvornår I får det, da I også her får en masse at vide omkring forskellige former for beskyttelse mod graviditet og kønssygdomme.

Rigtig meget held og lykke med det hele.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat