Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker pga er meget tyk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Hvor er det godt, du skriver ind om dine bekymringer – tak for det! Jeg kender mange andre unge, der som dig bliver fortalt at de vejer for meget, selvom det ikke passer. Og det er slet ikke okay. Jeg håber derfor rigtig mange vil læse dit brev sammen med svaret her.

Hvor må jeg dog bare sige, at det er nogle utroligt dårlige ting din kærestes venner gør, når de behandler dig på den måde. De ved intet om udvikling og hvad der sker med kroppen. Som du selv siger, er du ikke tyk. Uanset skal din kærestes venner stoppe hvad de har gang i. Jeg kommer til at tænke på, hvordan din kæreste tager alt det her? Ved han hvordan, du har det og at det faktisk går dig så meget på, at du skader dig selv? Jeg vil helt klart råde dig til at tage en snak med ham, så han også kan sige noget til sine venner og være en støtte for dig. 

Du skal vide, at det er okay at blive ked af det, når andre siger sådan til en. Ofte når man prøver at holde det for sig selv, kan det vokse sig større og større. Lidt ligesom en ballon, man bliver ved med at puste i. Til sidst springer ballonen, og man kan ikke holde til det. Det er vigtigt, du fortæller en voksen, hvordan du har det. På den måde kan det faktisk føles lidt ’lettende’, og man skal ikke gå rundt med det alene. Er der en voksen du kan tale med? Det kan f.eks. være en forælder, en sød lærer eller måske en helt tredje.

Kost og motion er en rigtig vigtig del af ens udvikling. Man skal have vitaminer, så hjernen og kroppen kan udvikle sig på en sund måde. Jeg håber, du vil begynde at spise ’normalt’ igen, du kan ikke leve af vand. Derfor vil jeg råde dig til at spise sundt og godt og tro på, at du er lige som du skal være.

Hvis cutting/selvskaden fortsætter, så vil jeg råde dig til, at du og dine forældre får noget rådgivning hos www.selvskade.dk De ved rigtig meget om at have det svært med at spise og skade sig selv. Jeg tænker de måske kan være en hjælp for dig. Der er en telefon du kan ringe til anonymt, eller du kan få en personlig samtale med en rådgiver.  

Jeg håber mit brev har hjulpet dig lidt videre, og at du vil dele dine bekymringer med nogen tæt på dig, så de drenge stopper og du får det godt igen. Ring eller sms ind til os på 111116, vi er også klar til at snakke mere med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat