Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

seksuelt overgreb?????

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Det har været en forfærdelig oplevelse din kæreste har udsat dig for. Jeg kan godt forstå, hvis du stadig er rystet over det. Det er slet ikke i orden, at din kæreste ikke stopper, når du siger fra.

Du har tydeligt både vist ham og fortalt ham, at du ikke ville have samleje, og det respekterede han ikke.

Du syntes det var dejligt at kysse og kæle, men du havde ret til at sige fra, når det udviklede sig til mere, end du var parat til. Så du har ingen skyld i, at din kæreste gik videre. Det er udelukkende hans ansvar, det er ham der overskrider dine grænser - det er der ingen tvivl om! 

Så ja, det var voldtægt, og det er ulovligt.

Nu har du fået skrevet om det, så måske er du klar til også at fortælle om det. Hvis du kan det, vil det hjælpe dig til at komme videre. Måske kan du betro dig til dine forældre? Eller måske til en veninde eller en venindes mor? Eller en god lærer? Måske kan du vise brevet, så de ved ved hvad det er du har brug for deres hjælp til. 

Du skriver ikke, om du har haft kontakt med din kæreste siden den aften. Men der er også noget, du skal have på plads. Han ved sikkert selv, at det, der skete, ikke var i orden. Hvis du betror dig til en voksen, skal I måske også snakke om, hvordan du kan forholde dig til ham. Og du skal overveje, hvad du har brug for i forhold til ham. Du skal også tage stilling til, om du vil melde ham til politiet. Det har du nemlig ret til. Du skriver også at kondomet gik i stykker og det kan betyde, at du kan blive gravid. Det er også vigtigt at være opmærksom på det. Jeg håber du har mod på at få hjælp.

Det er komplicerede ting, du står overfor, derfor er det vigtigt, at du finder en person, du kan betro dig til. Det er også muligt at få rådgivning og hjælp hos www.voldtaegt.dk, det er gratis og du kan ringe til dem og snakke med dem. Der er centre rundt om i hele landet, hvis du vil ind og snakke med dem. 

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111 og snakke med en sød rådgiver om det. Jo mere du får sat ord på din grimme oplevelse, jo nemmere bliver det for dig at komme videre.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat