Brev

Savner ham..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du pĂĄ 14

Tak for dit brev til brevkassen om din forelskelse i en dreng du har mødt over de sociale medier. Jeg håber mit svar kan hjælpe dig.

Når jeg læser dit brev forstår jeg det sådan, at problemet er, at I bor langt fra hinanden og det derfor er svært for jer at mødes. Derfor har du afsluttet det - det håber jeg er rigtigt forstået? Jeg er nysgerrig på, hvad der er vigtigst for dig, er det vigtigt for dig, at han er i dit liv på trods af, at i er langt fra hinanden, eller er det vigtigere for dig at I kan mødes og være sammen på andre måder end at skrive og skype sammen? Jeg tænker, at du nok skal gøre dig nogle tanker om, hvad der er vigtigst for dig? Grunden til det er, at jeg tænker, at problemet med, at I er langt væk fra hinanden vil blive ved med at være der, så måske du skal overveje om du kan leve med, at I fysisk er langt fra hinanden. Hvis du beslutter at du godt kan leve med det, fordi det ham du vil have, så kunne det måske være en idé at skrive til ham og forklare, hvordan du har det og hvad du har gjort op med dig selv – har du mon mod på det?

Hvis du kommer frem til, at du ikke kan leve med den mĂĄde I kan være sammen pĂĄ, tænker jeg, at du skal igennem en proces, hvor du giver slip pĂĄ ham og ønsket om jer. Det er noget der kan tage noget tid, men det bliver bedre og bedre. Du skriver I dit brev, at du tænker pĂĄ ham hver dag, hvert minut, andre som har oplevet at fĂĄ deres hjerte knust fortæller, at det bliver bedre og bedre, men at det tager noget tid. Du skriver ogsĂĄ i dit brev, at I var rigtigt gode venner.Har du overvejet, om I mĂĄske kan forblive venner uden, at det er meningen at I skal blive kærester? Det mĂĄske ogsĂĄ en ting du kan gøre op med dig selv, hvad er det du savner? Hans venskab eller tanken om, at I skulle blive mere en venner? Giver det mening?

 

Jeg tænker pĂĄ, om du har gjort dig nogle overvejelser om, hvad det er ved ham som gør du sĂĄ godt kunne lide ham? Hvad var særligt ved ham? Du skriver han er den sødeste dreng, du nogensinde har snakket med. Hvad sagde han som gjorde, at han er sĂĄ sød? Hvis du ved hvad, der fik dig til at føle sĂĄdan og hvad han gjorde som er vigtigt for dig, tænker jeg, at du kan bruge det til at kigge pĂĄ folk som bor tættere pĂĄ dig?! Er der mon nogen, der kan noget af det samme? Eller hvis du møder nye mennesker, er der sĂĄ nogle af dem, der kan give dig noget af det samme? MĂĄske kan du være lidt detektiv pĂĄ at finde alle de vigtige ting, som han gjorde og sagde, i andre og se om der ikke ogsĂĄ er nogle der har noget af det samme? Jeg skriver ikke dette for at sige, at du bare skal finde en anden, men for at du fĂĄr en viden om dig selv, hvad der er vigtigt for dig i andre mennesker. Hvad mon du tænker om det?

 

Du skriver, at et andet problem er ogsĂĄ, at du skubber folk væk fordi du ikke vil sĂĄres, og du synes du sĂĄ sĂĄrer dem inden de sĂĄrer dig. Mon det er sĂĄdan de andre ogsĂĄ oplever det? Du skriver, at det er noget du gør pga. din far. Det fortæller mig, at du er en pige som ved rigtigt meget om dig selv og det er meget flot. Der er ikke mange pĂĄ 14, der er sĂĄ bevidste omkring, hvorfor de gør som de gør. Det her med, at skubbe folk væk, har været en mĂĄde du har lært at gøre for at undgĂĄ at blive sĂĄret - passe  pĂĄ dig selv, fx af din far, det har sikkert virket for dig overfor nogle mennesker. Nu er det bare sĂĄdan, at du alligevel føler dig sĂĄret ved at skubbe ham du har mødt væk. Det fĂĄr mig til at tænke pĂĄ, om du mon vil have noget hjælp til at lave lidt om pĂĄ reaktionsmønsteret. Det kan være at du har brug for at tale med nogen om det med din far, sĂĄ du fĂĄr sat nogle ord pĂĄ og fĂĄr talt om hvordan du kan passe pĂĄ dig selv, uden at skubbe de mennesker væk, som vil dig det godt. Det kan mĂĄske være det kan hjælpe dig til at gøre noget andet for at undgĂĄ at blive sĂĄret og undgĂĄ at sĂĄre andre?

Hvis du tænker det vil være hjælpsomt for dig, er der mĂĄske nogen du kommer i tanker om, som vil være god at tale med? Ellers hĂĄber jeg du vil skrive her ind igen, og gerne ringe, sms eller chatte ind til BørneTelefonen pĂĄ 116111. Vi sidder klar med dygtige rĂĄdgivere som gerne vil lytte, og sammen kan I komme pĂĄ nogle ideer til, hvad man ellers kan gøre for at mindske riskoen for at blive sĂĄret og samtidig fĂĄ mod til at lukke dem ind, som vil dig det godt.

Jeg håber mit brev har givet dig nogle tanker om, hvad du kan gøre.

 

Mange tanker og hilsner fra BørneTelefonen    

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

MĂĄske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller mĂĄske du gerne vil slĂĄ op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat