Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Plzzz svar denne gang forelsket

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 13 år

Mange tak for dit brev, hvor du spørger til hvordan man gør, hvis man er forelsket.

Du spørger også, om det er ok at være forelsket i to på en gang. Det kan jeg svare ja til. Det er både ok og meget almindeligt, at man rigtig godt kan lide to piger på samme tid. Det er sådan, du har det indeni, det er dine følelser, og det er helt i orden. Efterhånden som du lærer pigerne lidt bedre at kende, vil jeg tro, at du bliver mere forelsket i den ene af dem. 

For at finde ud af om en af pigerne kan lide dig, så tænker jeg, at I først må blive venner og lære hinanden af kende lidt. Tænk på at de fleste kammerater, piger og drenge, godt kan lide at lære nye at kende og få flere venner. Du kan tilbyde dit venskab. 

Jeg kan godt forstå, at det kan være forvirrende og lidt svært at finde ud af, om en pige er interesseret i en. For piger kan sende mange signaler, som er svære at tyde. Og at pigen ikke bare sagde nej, da hun blev spurgt, om hun kunne lide dig, kan netop være et godt tegn. Og måske endda også et budskab til dig om, at hun gerne vil lære dig bedre at kende og derfor håber, at du tager initiativ til at det kommer til at ske. 

Måske kunne du derfor sørge for at smile lidt ekstra til hende det næste stykke tid. Tal også lidt ekstra med hende. I starten kan det bare være om helt almindelige ting som: Synes du ikke også det er vildt mange lektier vi har for. Eller skal du noget spændende i weekenden? 

Efterhånden som I får talt lidt mere sammen kunne du blive lidt mere modig og høre, om hun har lyst til at mødes. Eventuelt kunne I være en gruppe, der mødes? Så overvej at høre om nogle af dine venner vil være med til at foreslå et par af pigerne at lave noget sammen.

Jeg ved godt, at det kræver mod at gå hen til pigen. Og måske skal du lige bruge noget tid på at blive klar, så hav lidt tålmodighed med dig selv. Og hvis det ikke lykkedes første gang, så skal du ikke slå dig selv oven i hovedet med, at du ikke kan. For det kan du godt, nogle gange skal man bare lige øve sig.

Du kan måske også skrive til hende på nettet. Der kan du skrive det samme, som hvis du gik hen til hende.

Du siger, at du er genert. Det kender de fleste piger og drenge (og voksne ) til. Særligt, når der er noget på spil, bliver vi generte. Genertheden behøver dog ikke at stoppe os. Prøv derfor at tage kontakt til en af pigerne alligevel. Uanset hvordan det går, så vil du lære noget af det, som du kan bruge, næste gang du bliver forelsket. For det komme du helt sikkert til at blive mange gange i dit liv.

Hvis du har brug for flere gode råd til din forelskelse så kig på vores hjemmeside https://www.bornetelefonen.dk/tema/forelskelse. Her finder du også en scoreguide.

Held og lykke med forelskelsen - jeg håber, du får dig en sød kæreste. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat