Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piger… Jeg forstår jer ikke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære V på 15 år 

Tak for dit brev. At være forelsket er noget af det allerbedste, der findes. Men når man tillader sig selv at blive forelsket, er der desværre også en risiko for, at man bliver såret.

 At have kærestesorger er aldrig noget, man lærer at komme hurtigt over. Men der er ingen tvivl om, at det kan være ekstra hårdt, når man aldrig har prøvet “ulykkelig” kærlighed før. Så ved man nemlig ikke, at uanset hvor slemt, det føles, så bliver det bedre. Nogle gange tager det ikke så lang tid, og andre gange tager det meget lang tid. Men man kommer videre. Selv en lille smule gør en forskel, hver gang.  

Måske har du hørt nogen sige: “Tiden læger alle sår”? Selvom det kan lyde lidt klicheagtigt, så får du det bedre med tiden - også selvom det er svært at tro på lige nu, hvor du er meget ked af det.

Jeg synes. du har gjort en masse gode og fornuftige ting for at hjælpe dig selv. Du har forsøgt at bruge tiden på noget andet ved at træne og være ekstra social. Og du har endda givet dig selv lov til at flirte med andre. Det er godt. Det skal du fortsætte med, og ja der kommer alligevel små flash og minder om det I havde sammen. 

En ting, som du måske har lyst til at prøve, er at “ændre” billedet af hende. Simpelthen fokusere på alt det negative ved hende. Når man er forelsket, ser man ikke disse sider, men man kan godt “snyde” og prøve at digte lidt. Måske er hun slet ikke så perfekt? Måske er hun faktisk super egoistisk eller noget helt andet? Ideen er, at du skal få øje på, at hun ikke er så perfekt, som du går og tænker. Det kan ikke fjerne alle de dejlige minder, men alligevel at se mere nuanceret på det, der skete mellem jer og i bruddet.  

En anden ting, som måske kan hjælpe, er, at du helt stopper med at have kontakt med hende. Måske bare i en periode. Det er nemlig lidt svært at gå fra at have været kærester til at være “venner”. Ofte har man brug for en pause, hvor man slet ikke er i kontakt. Især når det ikke er begge parter, der er kommet videre. Måske kunne det være en ide? 

Afslutningsvis har jeg brug for at sige, at hun måske er den “dejligste pige, du nogensinde har mødt” - men kun indtil videre. Du er nemlig så ung, at du stadig mødet en masse fantastiske mennesker.. og pludselig vil du opdage, at hun slet ikke er den eneste, der var/er dejlig. Måske er der også andre af Ed Sheerans sange, der vil kunne hjælpe dig på den vej.

De allervarmeste hilsner
BørneTelefonen  

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat