Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pigen snyder

Jeg er en dreng på 15 år der for bare en uge siden var “kæreste” med en pige jeg troede var 14 da det var det hun havde fortalt mig.

Da jeg så kommer hjem til hende tager hendes 17 årige lækre søster i mod mig og jeg tror så det er hende, nej.

Hun følger mig hen til min “kærestes” værelse

så først da jeg ser hende ser jeg først at hun ikke ligner den pige hun har sendt billeder af

så hun har fundet et billede af en anden 14 årig pige.

når nummer 2 ting er at hun ikke er 14 hun er 11 .

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 15 år.

Jeg kan godt forstå, at du føler dig vildt snydt af pigen. Måske føler du dig også en smule dum? Det kan man nemlig desværre godt komme til, når man bliver snydt – selvom det jo er den, der snyder, der bør føle sådan.

Hvor må det have været mærkeligt at stå der foran en fremmed pige. Fik I talt sammen? Og fik du mon sagt fra – sådan at I ikke er “kærester” længere?

Du har desværre oplevet det, mange unge oplever. Den, man møder på nettet, er ikke altid er den, han eller hun udgiver sig for.

Det er tit meget ubehageligt at finde ud af. Man føler sig snydt. Og tit også blottet – for man har måske fortalt noget, man ikke ville fortælle, hvis man havde vidst, hvem man virkelig talte eller skrev med.

Når man taler med nogen på nettet, så er man tit meget ærligt. Nogle gange føles det næsten nemmere at være sig selv og mere personlig, fordi man ikke sidder overfor hinanden. Derfor kommer mange også til at gå længere på nettet, end de ville i virkeligheden. Mon du også prøvet det? Så ved du, at man faktisk skal tænke sig ekstra grundigt om, inden man deler eller skriver noget på nettet – selvom man nemt kan blive grebet af stemningen.

Jeg tror, det vil være godt for dig at snakke med nogen om din oplevelse. Du går måske og er bekymret for, hvad hun nu kan finde på. Du tænker måske også over, at hun kun er 11 år. Jeg kan forestille mig, at du slet ikke ville have skrevet, som du gjorde, hvis du havde vidst, at hun ikke var ældre. Måske har du også sendt hende billeder, du nu fortryder?

Hvis du er bekymret for noget af det, du har skrevet eller sendt, så er det en god ide at tale med en voksen. Måske kan du fortælle dine forældre det? Eller vise dem dit brev og mit svar. Det kan også være, at din lærer er bedst at tale med. Eller en god vens mor? Du kan gemme de beskeder, hvor hun har skrevet, at hun er 14 år. Og også dem med billederne af den anden 14-årige. På den måde kan du bevise, at du ikke vidste, at hun kun var 11 år.

Jeg håber, du har mod på at få talt med nogen. Du er også velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen, hvis du mest har lyst til at tale med en, der ikke kender dig. Du kan ringe på 116111.

Jeg kan godt forstå, hvis du er blevet lidt forskrækket over det hele. Måske har du heller ikke så meget lyst til at skrive med andre på nettet lige foreløbig. Husk dog, at det ikke er  dig, der har gjort noget forkert. Til gengæld har du lært noget vigtigt – og vil derfor kunne passe bedre på dig selv på nettet fremover.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat