Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Passer vi overhovedet sammen?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Når man er kærester, vil man opleve, at der både er op- og nedture. Men fylder det negative mere end det positive, er det vigtige, at man overvejer, om det er det værd. I sidste ende bruger man meget tid og energi på hinanden – og derfor skal forholdet helt klart bygge på flest positive oplevelser. Ingen tvivl om det! 

Jeg kan godt forstå, hvorfor du har brug for at snakke med din kæreste om jeres forhold. Derfor synes jeg, du skal være ærlig og skrive til ham, at du har brug for at snakke, hvis I skal fortsætte med at være sammen. Det skal han have tid til! Du kan jo skrive, at han må foreslå nogle dage, hvor han har tid til en snak – bare dig og ham. 

Når jeg læser om jeres ”pagt” bliver jeg lidt bekymret. Et forhold skal bygge på tillid, og hvis man hele tiden skal ”bevise”, at man er tro, er der måske ikke plads til så meget tillid. I sidste ende kan det gøre, at man ikke føler, at man har et privatliv, når man har en kæreste - og det tror jeg, at alle har brug for (også dem, der synes, de har jordens bedste kæreste). Og der skal være plads til, at man både kan tale med andre piger og drenge. At tale med andre er jo langt fra ikke lig med, at man er utro.  

Som du måske allerede har oplevet, er det ikke rart at føle sig ”overvåget”, og når man er i forhold, må man stole på den anden. Man må stole på, at personen vil en det bedste. Det kan være rigtig svært, hvis man har oplevet, at tilliden blev brudt - og det har du jo desværre oplevet med din kæreste.  

Derfor synes jeg, du skal prøve at tænke, om du virkelig har lyst til at kæmpe mere for forholdet. En ide kan være, at du laver en liste med positive og negative ting ved jeres forhold. Hvis listen med de positive ting ikke er længst, har du måske svar.. du kan jo prøve at lave listen, hvis du har mod på det?! 

I sidste ende skal du mærke efter og være ærlig over for dig selv. En kæreste skal være en positiv person i ens liv. En, der lytter (også når man har det svært og måske har lyst til at skade sig selv) og en, der hjælper en til at have det bedre. Eller støtter en i at få den hjælp, der er behov for.

Hvis du har brug for en snak, kan du altid kontakte BørneTelefonen på 116111. 

Gode hilsner til dig
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat