Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

På date

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år. 

Jeg kan forstå på dit brev, at du gerne vil på date med din vens ven, som du har fået kontakt med via Instragram. Det lyder godt, at du ved, at han den, som han udgiver sig for. Mon din ven kan fortælle dig lidt mere om ham, så du måske bliver lidt mere tryg? 

Du skriver, at du bliver meget nervøs ved tanken, måske fordi du er bange for ikke at vide, hvad du skal sige eller for at komme til at sige noget dumt.  Der er intet galt i at være lidt genert på en date, det er helt naturligt at være nervøs - og det er han sikkert også. Der er jo nogle følelser på spil her, og det kan da bestemt gøre noget ved spændingen i at mødes. Måske er du også spændt på at møde ham, måske er det ikke kun nervøsitet...

Mine råd i forhold til at mindske nervøsiteten er: 

- Fortæl ham du skal mødes med, at du er spændt og lidt nervøs for at mødes.

- Prøv at forberede et par ting, som du kan spørge ham om. Det kan fx være om; hvor han kender jeres fælles ven fra, eller om hvordan han sprang ud eller noget I har skrevet sammen om, som du kan spørge lidt mere ind til.

- Jeg synes også, du skal fortælle din mor, at du skal mødes med en fyr, du har skrevet med på Instragram og at du gerne vil til Fredagsrock med ham. Hvis du ikke er klar til at springe ud endnu, så kan du jo sige til hende, at du gerne vil mødes med ham fordi han virker sød og I har en fælles ven - uden at beskrive det for hende som en "date". Med mindre det føles bedst for dig at sige det.

- Hold alkohol på et minimum. Jeg tænker det er en dårlig idé at dulme nervøsitet med alkohol, da det også samtidig betyder, at man kan tabe fornuft og kontrol.

- Det gør ikke noget, hvis du kommer til at sige noget "dumt", det skal der være plads til. Tænk på at ham du skal være kærester med engang, skal kunne lide dig præcist som du er, både når du siger noget klogt og hvis du siger noget der føles dumt.  Og hey, det gør vi jo alle sammen - det er bare ikke sikkert, at andre synes, det er dumt og måske faktisk kun én selv, der ser sådan på sig selv...

- Giv dig selv en pep-talk inden daten, om hvorfor du er en sød og god fyr - og beslut dig for at nervøsitet ikke skal have lov at holde dig hjemme denne gang. Vend dine tanker i en positiv stemning, du skal til koncert, du skal til fest og du skal møde en, som du synes godt om. Det er positivt og øv dig i at mærke den gode stemning i dig selv.  Du kan eventuelt minde dig selv om, at det gik godt dengang du mødtes med hende pigen for et par år siden. 

- Aftal eventuel en date, der er til at "komme ud af igen", hvis det viser sig, at I ikke er hinandens typer, ikke snakker godt sammen eller ikke har lyst til at tilbringe flere timer i hinanden selskab. 

Jeg håber du kan bruge nogle af mine råd - og rigtig meget held og lykke med både at få aftalt en date og med at springe ud, når den tid kommer. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat