Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onde veninder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Mange tak for dit brev! Jeg kan godt forstå, at du er blevet ked af det. Det er bare så ærgerligt, når gode venskaber bliver forstyrret af bagtaleri.

De fleste taler jo nok lidt om hinanden; og det behøver ikke at være ondt ment. Men det kan nemt komme til at virke sådan, når andre fortæller om det.
Nogle gange kan det være, at den, der fortæller én, hvad der er sket, har misforstået noget, så det bliver fortalt på en helt anden måde, end det var ment.
Måske kender du udtrykket "Én fjer bliver til fem høns", som betyder, at hvis mange skal fortælle hinanden noget, så ændrer historien sig en smule, hver gang en ny skal fortælle den videre.

Jeg tror slet ikke, at dine veninder er ligeglade med dig. Jeg tror, at jeres situation er kørt fast, og at det er rigtig svært for jer at komme ud af den dårlige stemning, der er opstået imellem jer.
Nogle gange, når nogen bliver uvenner eller kommer til at sige eller gøre noget forkert i et venskab, så kan situationen ende med, at alle kommer til at sige en masse dumme ting til hinanden og om hinanden - og det kan være rigtig svært at få det til at holde op igen.

Jeg synes, at du skal spørge dine veninder, om I ikke skal mødes og få snakket med hinanden. Jeg tror nemlig også, at de er kede af det, selvom det måske ikke ser sådan ud.

Hvis det på ingen måder hjælper, eller hvis det er svært for jer at få talt sammen, så synes jeg, at du skal tale med jeres klasselærer om det, så hun/han kan hjælpe jer med at få talt sammen.
Måske skal klasselæreren være med i samtalen, for nogle gange kan det være en god idé, at en voksen hjælper til, så det bliver en god samtale, som også slutter på en god måde.
Det kan også være, at I kan gøre det alene, men jeres klasselærer kan måske hjælpe jer med finde tiden til det, og med at finde et sted, hvor ingen forstyrer jer.

Du kan selvfølgelig også tale med dine forældre om det, men jeg tror, at det er nemmest at bede jeres klasselærer om hjælp, for hun/han kender jer allesammen,og ved også, hvordan I plejer at være sammen med hinanden på.

Rigtig meget held og lykke med det!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat