Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit livs kærlighed forsvandt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit fine brev. Du beskriver meget flot dine følelser og jeres venskab og jeg vil svare dig så godt jeg kan. Jeg vil begynde med dit spørgsmål om, hvordan du kan få nogle bedre tanker. Vi kan ikke altid styre hvilke tanker der kommer til os, men du fordi  virker som en meget bevidst pige, er jeg sikker på, at du vil kunne ændre din tankegang. Det er ikke altid nogen nem proces, men det vil helt sikkert kunne hjælpe dig. Hver gang du tænker på jeres venskab så prøv at vende problematikken. Stil dig selv det spørgsmål: “Hvad er det jeg er glad for i venskabet?” Kan du i stedet bruge det på en veninde, en anden ven, dine forældre eller andre, der er tæt på dig. Hvilke vigtige eller gode ting synes, at din ven og du har lavet sammen, som du måske kan lave med en anden i stedet. Hvis du har haft tillid til at fortælle ham om det inderste i dig selv-kan andre måske have glæde af, at du lytter til det inderste i dem-og via den vej kan du måske få fornemmelse af, hvem du nu kan fortælle nære ting til.

Du skriver, at du har brug for ham og han har brug for dig. Måske kan du have glæde af at lave to søjler på et ark papir. Noter i den ene side hvilke ting der gør, at du har brug for ham og i den anden side, hvor du mener han har brug for dig. Sammenlign derefter med dine tanker ovenfor. Mon du kan få dækket nogle af disse ting af andre mennesker omkring dig? Et nært venskab kan ikke glemmes, men måske kan det erstattes af andre gode ting.

Du skriver så flot: “At I aldrig vil komme sammen for hvis I gør det, så sætter I alt på spil”. Det er netop det, der er sket for dig lige nu. Din bedste ven kan ikke finde ud af, om det skal være dig eller hans nuværende kæreste. I jeres alder kan følelserne svinge meget og nogle har meget svært ved at finde ud af hvem de selv er og hopper fra gren til gren i flere år. Jeg tror din ven lige nu har brug for at finde sig selv. Følelsesting kan tage tid og derfor er det vigtigt, at du udfylder tomrummet efter din ven. Måske kan du have glæde af læse, chatte eller SMS´e på Headspace, BørneTelefonen 116111 eller læse på https://bornetelefonen.dk/kaerlighed.

Du skriver en meget flot sætning: “Det skal ikke stoppe mig i at have det godt”. Det er stort og flot skrevet. Brug den sætning til at styrke dig selv hver gang du tænker på din ven. Han har brug for tid og du har brug for at have det godt. Måske kan du skrive nogle gode sætninger til dig selv om, hvad der skal til for at du har det godt. Du virker, som en meget stærk pige og jeg er tror på, at du kan bruge denne styrke til at finde glæde i din hverdag.

Jeg håber, du kan finde hjælp i dette svar ellers er du altid velkommen til at skrive til os igen eller ringe til Børnetelefonen på tlf.: 116 111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat