Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv er i fare

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er en rigtig svær situation, du står i.

Og jeg kan især godt forstå, at det er super ubehageligt, når man har en kulturel baggrund, der ikke har et frit syn på kærlighed og seksuelle forhold.

De fleste mennesker har nok prøvet at stå i en situation på et tidspunkt i livet, hvor nogen ved noget om én, man ikke ønsker, at andre skal vide. Det kan være helt ulideligt at gå og være bange for, at ens hemmelighed kommer videre.

Du kan nok ikke få de to drenge væk fra hinanden, selvom det ville være rart, hvis man lige kunne trylle dem til ikke at være venner længere.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan din kæreste ville reagere, men jeg foreslår altid, at man skal være ærlig og åben overfor dem, man elsker.

Det er også altid bedst, at ubehagelige sandheder ikke pludselig kommer udefra, så man kommer til at virke, som om man har løjet om noget. For det har du jo ikke.

Det er bedst at sige tingene selv. Så styrer du selv, hvad der skal fortælles, og hvordan.Det synes jeg, at du skal overveje.

Det kan også være, at F er bange for at blive opfattet som én, der tager andres kærester, hvis han siger noget. Så måske har holder han tæt for sin egen skyld. Har du tænkt på det?

Hvis du kan mærke, at du er nødt til at få det sagt til O, så kan du jo starte med at fortælle ham, at du elsker ham, og at du er virkelig bange for at miste ham. Men at du har noget, du har brug for at få fortalt ham.

Og så må du fortælle, at det bare var en uges tid, du flirtede med F, og at det ikke var seriøst, men måske mest for sjov.

Du kan lægge vægt på, at du og O ikke havde kontakt i den periode. Så på den måde var du ikke utro.

Det kan være en god idé at tale med nogle veninder om det, inden du beslutter dig for, om du skal sige det, eller hvad du skal sige.

Det er rigtig vigtigt at føle, at man har nogen, der støtter én, når man har det svært eller skal sige eller gøre noget, der er svært.

Du kan også ringe og tale med en person i Etnisk Ung – der ville du måske kunne få flere gode ideer til at kunne tale om det, der er sket, på en god måde.

Det vil være rart for dig at tale med nogen, der har talt med andre unge, der har etnisk baggrund – og som har været i samme type situation som dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør sangeren Clara og 15-årige Tiba tale om at have en udenlandsk baggrund og føle sig anderledes.

Religion og kultur Andre der hjælper

Amal Hayat

Hjælp til unge på vej ind og ud af radikalisering
Læs mere

Diskriminationslinjen

Rådgivning i forbindelse med diskrimination
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat