Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit hjerte er knust..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev- jeg er ked af, at vi har været så længe om at få svaret dig. Jeg kan godt høre, at du virkelig har været smaskforelsket (og er!?) i fyren, du mødte i sommer. Når du skriver, at du gerne vil komme videre, så er jeg lidt usikker på, hvad det mon betyder? Som jeg forstår det - så vil du gerne holde op med at tænke så meget på ham? Men er det mon sådan, at du stadig gerne vil bevare kontakten til ham- eller vil du også gerne forsøge at stoppe den..?
 
En voldsom forelskelse tager som regel lang tid at komme over. Derfor er der ikke noget usædvanligt ved, at du stadig går og bruger så meget af dine tanker og din energi på at savne ham, som jeg fornemmer at du gør... Når I så ovenikøbet stadig snakker sammen et par gange om måneden, så bliver det naturligvis endnu sværere for dig at holde op med at tænke på ham.

Men det hjælper dig selvfølgelig ikke - for selvom det er almindeligt, så ændrer det jo ikke på, at det er rigtig svært at have det sådan...

Jeg kan jo ikke vide præcist, hvad der er rigtigt for dig; men jeg tror, det vil være lettere for dig at acceptere, at jeres forhold er forbi, hvis du kan bryde kontakten helt til ham... Kan du mon det?

Der findes mig bekendt ikke nogen mirakelkure i disse her situationer, men alligevel er der to faktorer, som plejer at være virksomme: Aktiviteter og tid er begge dele noget, som plejer at have god effekt på de her følelser, tanker og drømme.

Med aktiviteter så mener jeg, at det ofte er godt at foretage sig noget, der kan holde tankerne og savnet lidt på afstand. Det er jo forskelligt, hvad der virker fra person til person, men mange har glæde af at bruge kroppen aktivt, fx. ved at dyrke noget motion eller lave noget lidt hårdere fysisk arbejde fx. rengøring. Det kan også være godt, at se andre mennesker og foretage sig noget sammen med dem- lave mad/ se film eller noget andet.

Det er selvfølgelig ikke sådan, at man aldrig skal give sig selv lov til at savne/ snakke om sit savn, men mange har glæde af at få lidt pause fra alle følelserne. Så måske kan det hjælpe dig, hvis bruger lidt tid på at tænke over, hvad du tror vil kunne aflede dine tanker ind i mellem..?

Tiden har du jo ikke selv indflydelse på, men den går jo langsomt og roligt fremad hele tiden... Heldigvis er det sådan, at savnet med tiden bliver mindre, så selvom det næppe er en trøst her og nu, så tror jeg, du på sigt vil kunne mærke, at det virker. Jeg har hørt nogen sige, at det kan tage helt op til et år at få en forelskelse på afstand...

Hvis du gerne vil tale med en rådgiver om din situation, er du meget velkommen til at ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111 - den er også for unge!

Mange kærlige hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat