Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Misundelig lesbisk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Det er altid fantastisk, når man møder en anden, man har det rigtig dejligt med. I dit brev er det ikke bare tydeligt, at du synes, det er dejligt at være sammen med pigen fra klassen. Det er også tydeligt, at hun også synes, du er en person, hun godt kan lide at være sammen med.

Hun fortalte til dig, at det var lettere for drenge at blive kærester med piger. Og det har du naturligvis tænkt meget over. For det kan betyde rigtig mange ting. Og måske ved pigen ikke engang selv, hvad det betyder for hende. For rigtig mange i din alder er først i gang med at lære sig selv og deres seksualitet bedre at kende. Du skriver, at du har følt dig som lesbisk de sidste to år og er ret sikker på, at du er lesbisk. Men andre piger på din alder er måske først begyndt at spørge sig selv, om de er lesbiske eller måske biseksuelle. Og for nogen kan spørgsmålet tage lang tid at besvare.

Om pigen har samme slags følelser over for dig, som du har for hende, eller om hun mere ser dig som en rigtig god veninde, kan jeg desværre ikke svare på. Men jeg tror, at hvis der skal ske mere mellem dig og hende, så vil det ske helt naturligt – præcis på samme måde, som hvis det var en god drengeven, du var forelsket i.

I alle kærlighedsforhold risikerer man desværre at komme ud af det med et knust hjerte, men forhåbentlig også med en masse dejlige minder og sjove oplevelser. Og selv knuste hjerter kommer man sig heldigvis over.

Mit råd til dig er at fokusere på, at du godt kan lide at være sammen med hende. Og at hun kan lide at være sammen med dig. Så jeg synes, I skal være sammen, så I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Om der vil ske mere, ved jeg ikke, men uanset hvad vil du få en masse gode og sjove oplevelser ud af det. Og måske endda en veninde for livet.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Hvis du har lyst til at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat