Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min X

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev, hvor det er tydeligt at høre, at du befinder dig i et stort dilemma.

Er det ægte kærlighed?
Jeg må være ærlig og sige, at det ikke lyder som om, at han er klar til at være den rette for dig, når han ikke lige er til forhold med én pige ad gangen, som jeg forstår du er til. Selvom du savner ham, og selvom han siger, at han savner og elsker dig, så er der flere piger i hans liv.
Det kan sagtens være, at han elsker og savner, men det lyder også som om, at det ikke er nok for ham, at have én kæreste, når han samtidig flirter og skriver med en masse andre piger.
Det kan sagtens være, at I passer godt sammen og kan være følelsesmæssigt åbne overfor hinanden, men der er alligevel noget, der slet ikke fungerer, når han sårer dig på den måde to gange i træk.
Hvis det lykkes dig at overtale dine forældre til at acceptere ham igen, så synes jeg, at du skal tænke over hvor stor sandsynligheden er, for at han sårer dig igen? For mig er den relativ stor - hvad tænker du om det?
Jeg vil sige, at det er bedre, hvis du står fast overfor ham og får sagt fra, selvom det føles som om, at alt liv hører op. Du kan spørge dig selv: Er det ægte kærlighed, når han har brug for at flirte og skrive med andre piger? Er det den slags forhold jeg vil være i? Kan leve med, at han har andre piger og de måder det sårer mig?

Vilde følelser
Når man er 14 år, så føler man alt mere stærkt og ekstremt. Man elsker stærkt, og man føler, at man er ved at dø, når man bliver såret af en kæreste. Det gør kærligheden så vild i jeres alder. Og det er både fantastisk og skræmmende på én gang. Det er både derfor, du gerne vil have ham tilbage, selvom han har såret dig to gange, og også derfor han ikke kan lade være med at skrive og flirte med de andre piger. Det er en vild alder, hvor en ny verden har åbnet sig, og hvor meget er uafprøvet. Det er ikke nemt at begrænse sig. Og måske skal man heller ikke dét. 
Men det er vigtigt, at man er trofast overfor en kæreste, og at man er tro overfor sig selv. Og det er I begge ved at lære lige nu.
I alt dette er det vigtigt, at man ikke sårer andre. Hvis det ikke havde nogen betydning for dig, at han skrev og flirtede med andre, så ville det være fint. Men det har jo en betydning for dig. Derfor bliver jeres forhold ulige. I må gerne have vilde og ekstreme følelser, men I skal være enige om det, ellers går det ikke.

At træffe en beslutning
Når og hvis beslutningen om at sige helt stop er truffet. Den beslutning kan være ulidelig svær at træffe, men når det er gjort, vil du opdage, at der også er andre drenge derude. Det vigtige er, at du ikke får en oplevelse af, at kærlighed er en skuffelse, for så kan det blive svært at stole på en ny kæreste. Derfor vil jeg sige, at du skal fortælle denne dreng, at du virkelig er glad for ham, men at du er nødt til at bryde forbindelsen, fordi du gerne vil være i stand til at kunne elske igen uden at være mistænksom. Og det er også bedre at stoppe, mens I stadig holder af hinanden. Hvis han sårer dig igen, kommer du måske til at hade ham, og den følelse er ikke rar at have. Den kan komme til udtryk som vrede eller urimelighed i situationer og overfor mennesker, som ikke fortjener det.

At stå fast
Det er tidligt at skulle være afklaret og stærk, når man kun er 14 år, men det er vigtigt at holde fast i sig selv og passe på sig selv.
Det er vigtigt at beslutte sig for, hvad man vil finde sig i; også når man kun er 14 år. - Og også når følelserne gerne vil bestemme, så man kommer til at træffe dumme beslutninger, fordi man ikke kan lade være, når følelserne trækker én i en bestemt retning, som, fornuften godt ved, er uholdbar i længden. 

Man kommer til at fejle mange gange
I løbet af ungdommen skal man være forberedt på, at man nok kommer til at gøre og sige ting man kommer til at fortryde, og det sker rigtig mange gange. Og ved du hvad, du bliver klogere efter hver gang. Det betyder, at det er lærerigt at gøre ting man fortryder. Og det skal man prøve at bruge til noget fornuftigt bagefter. Det er med andre ord både normalt og helt okay at begå fejl i løbet af livet. Man skal bare passe på, at man ikke kommer til at forvente, at det sker. Det er derfor, man også skal øve sig i at stå fast.

At være tillidsfuld
Du har vist, at du er et tilgivende, tillidsfuldt og åbent menneske, og det er flotte egenskaber at have. Det kan du godt være rigtig stolt af.
Men du skal ikke lade denne dreng udnytte din godhed, for så kan det komme til at gøre ondt. Det kan du måske prøve at forklare ham. Det lyder jo som om, I er rigtig trygge ved hinanden. Så måske vil han faktisk have nemt ved at forstå dig.

At søge råd hos andre
Det lyder som om, at du taler med dine forældre om tingene, og det er rigtig rart at høre. 
Du skal endelig tale med så mange, du har lyst til, så du får vendt dine tanker og følelser en masse gang. Prøv også at overveje fordele og ulemper, hvis det ender med, at I finder sammen igen. Skulle du have brug for at tale med en voksen, som ikke kender dig, kan du altid ringe eller skrive til os på BørneTelefonen 116111. Det er gratis, og du er anonym - du kan ringe mellem 11-23.

Held og lykke med det fra 

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat