Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste slår mig

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre men min kæreste slår mig og ved ikke om det er for sjovt eller om han mener det,

han gør det mest når jeg prøver at kilde ham, men så slår han mig og kigger meget seriøst på mig.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er aldrig for sjov, at slå eller blive slået. Du siger, at han gør det mest, når du prøver at kilde ham, og at han kigger seriøst på dig imens. Gad vide, hvad han ville sige, hvis du spurgte ham, om han gad at blive kildet? Jeg tænker, du vil kilde ham for sjov, fordi du kan lide ham - men hvis det slet ikke passer til ham, kan det være, I skal aftale andre måder at vise hinanden på, at I kan lide hinanden?

Selv om I kan lide hinanden og er kærester, er I to mennesker, der er forskellige fra hinanden på en lang række punkter. I har måske forskellige meninger om nogle ting og bryder jer måske ikke om helt de samme ting. Det er helt almindeligt - og det er helt almindeligt, at kærester skal bruge tid på at tale sammen, lære hinanden at kende og finde sig til rette med hinanden. Derfor foreslår jeg, at du taler med din kæreste om, hvad han vil opnå ved at slå dig. Jeg foreslår også, at I aftaler, at han skal sige det til dig eller gå sin vej frem for at slå dig, hvis der er noget, han er irriteret eller vred over. Jeg foreslår dette, fordi kærlighed og vold ikke hænger sammen i et kæresteforhold. Det kan måske hjælpe din kæreste med at finde andre metoder end at slå ved at du beslutter, at det ikke dur for dig at blive slået! I kan måske tale om, hvordan, I hver især synes, en god kæreste skal opføre sig. Hvad tænker du om dette?

Du kan overveje at tale med dine forældre om, hvordan det er imellem dig og din kæreste. De vil sikkert gerne passe på dig og sikre, at du har det godt og at du gør ting, som er gode for dig. Det kan være dine forældre giver dig nogle råd, som du kan bruge. Så kan du tænke over dine forældres råd og over mine. Jeg håber, nogle af idéerne du for dig! Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke!

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat