Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste prøver at voldtage mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg kan godt se dit dilemma, og jeg forstår godt, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre.

Du har meldt klart ud til S…, at du gerne vil kysse, ikke alt det andet. Det vil sige, at han har gået over dine grænser og derfor også dine rettigheder.

Derfor vil jeg gerne starte med at sende dig et link til vores hjemmeside om dine rettigheder. Her kan du blandt andet læse at ”ingen må tvinge dig til at gøre noget, du ikke har det rart med - heller ikke selv om din kæreste gerne vil. Du bestemmer selv, hvad du vil være med til” (https://bornetelefonen.dk/seksualitet-rettigheder).

Når man er kærester, er det vigtigt, at man får snakket om sine forventninger til hinanden, og det kan man gøre ved at snakke sammen om det, man ønsker med hinanden. F.eks. om man føler sig klar til og har lyst til at være sammen seksuelt. På vores hjemmeside er der 5 gode råd, som kunne være en hjælp til, hvordan man snakker om det: https://bornetelefonen.dk/tema/sex-seksualitet

Om du skal beholde eller droppe din kæreste, kan jeg naturligvis ikke afgøre for dig. Derimod synes jeg, at du selv skal undersøge, om din kæreste er den rette for dig. For hvad mon du ville svare, hvis du spurgte dig selv, om hvad der er det bedste ved at være kæreste med S….? Og derefter, hvad det værste er? Har du modet til at svare ærligt på disse spørgsmål, så kommer løsning på dit dilemma måske af sig selv. Hvis det ikke sker, så er mit råd at dele svarene med en, du stoler på, og få deres tanker om dit dilemma. Har du ikke en, du stoler fuldstændigt på, kan du altid ringe til os på BørneTelefonen på telefon nummer 116 111.

Kram fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat