Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste har lavt selvværd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 16 år,

Hvor lyder du bare som en sød og omsorgsfuld kæreste. Det er rigtig svært, når én man holder af har det svært. Specielt når du ikke engang kan mødes med hende.
Det kan være utrolig svært for dig at hjælpe hende, da du ikke er i nærheden af hende. Men jeg er sikker på, at hun er glad for at have dig som støtter hende og lytter til hende.

Jeg tror, at det bedste du kan gøre er, at prøve at få hende til, at tale med én voksen om det. Måske hendes lærer, et familiemedlem eller en anden, der kan hjælpe hende der, hvor hun er.
Hun har brug for hjælp, fra en voksen. Én der kan hjælpe hende med, at få hendes forældre til at stoppe med at være så hårde ved hende. Det er nemlig ikke ok, at de kontrollere hende så meget og hun er udsat for vold. Det er ikke ok, og det er jo ikke lovligt i Danmark. 

Jeg kan godt forstå, at hun har det svært. Og hun har brug for hjælp - hendes forældre har brug for hjælp til at forstå, at de skal behandle pigen med omsorg og et trygt hjem. Derfor skal der hjælp til.

Men det er også utrolig vigtigt, at du ikke glemmer dig selv. Du skal mærke efter, hvordan du har det med det hele. Kan du klare at skulle støtte hende? Er du selv ok? Har du brug for en pause? 
Det kan være utrolig hårdt at være der for én, der har det så dårligt. Og som man er så langt fra.

Det er vigtigt at du husker på, at lige meget hvad, så er det ikke din skyld, at hun har det dårligt. Det er vigtigt, at du også har nogle at tale med om det. Jeg synes fortsat, at du skal tale med din mor om det, når du har brug for det. 

Hvis du ved hvad hun hedder og hvor hun bor, og din mor ved også ved, så har din mor faktisk pligt til at tage kontakt til den kommune, som pigen bor i, og lave en underretning om de ting, som I ved sker mod pigen. Fx at hun er udsat for vold, at hendes far var ved at begå overgreb på hende, at hun kun kommer ud, når hun skal i skole og eller med hele familien. Der er mange alvorlige ting i det, som der skal hjælp til fra pigens kommune. Din mor skal underrette om det til pigens kommune, så kommunen kan hjælpe pigen og familien til at få det godt. Pligten til at underrettet er en pligt alle voksne har, hvis de ved, at et barn/ung bliver udsat for ting, som ikke er godt eller ulovlige. Din mor er meget velkommen til at ringe ind til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57, hvis hun har brug for rådgivning fx i forhold til at underrette pigens kommune eller på anden måde hjælpe pigen. Det håber jeg, at din mor har mod på, så pigen kan få hjælp og ikke gør alvor af sine tanker om selvmord.

Det kan måske lyde lidt hårdt, når jeg skriver det, men det er vigtigt, at man som voksen tager sin pligt og ansvar alvorligt, så der kan komme hjælp til pigen og familien. Du kan også underrette kommunen, men jeg håber, at din mor vil hjælpe dig med at hun underretter. 

Pigen har også mulighed for at snakke eller skrive med os på 116111, her kan hun også høre om vores bisidder, som gratis kan hjælpe hende med at få hjælp i sin kommune. Det kan I læse mere om her:  https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen Måske er det noget, du kan skrive eller tale med hende om, så hun ved, at der er hjælp at få.

Hvis du har brug for at tale mere om det, er du altid velkommen til at ringe ind til os på 116111.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat