Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste er i fængsel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev. Der kan være mange udfordringer ved at have en kæreste, der er varetægtsfængslet. Man er ikke på samme måde sammen hver dag – og selv hvis man er sammen, kan det være, det sker med overvågning. Og derudover er der uvished om hvordan fremtiden bliver – sagen skal jo først afgøres. Derfor er det rigtig godt og vigtigt, at din kæreste og dig elsker hinanden.

Du skriver, at du endnu ikke har været inde og besøge ham. Det kan der være mange forskellige grunde til. Er det din egen beslutning eller er det noget, hans forældre har bedt dig om? Hvis du selv ønsker at besøge ham, skal du søge politiet om tilladelse. Måske kan hans eller dine forældre hjælpe dig med at søge tilladelsen?

Jeg kan forestille mig, at det må have været en voldsom periode med graviditeten og aborten. Det er rigtig godt, at dine og hans forældre har kunnet hjælpe og støtte dig. Og jeg er overbevist om, at hans forældre og dig har overvejet det grundigt, før I besluttede, at han ikke skulle have noget at vide endnu. I har besluttet det for at passe på ham lige nu. Men på den anden side kan jeg også sagtens forstå, at du har det dårligt over at holde det skjult for ham.

Jeg tror det er rigtig vigtigt, at du på et tidspunkt fortæller ham om det. Måske findes der ikke et godt tidspunkt at fortælle det på. Og at han gerne ville have været der til at støtte dig, fortæller jo bare, hvor højt han elsker dig.

Måske går du og tænker over, at han måske bliver sur over at du har ventet med at fortælle ham det? At han måske vil synes, du har holdt det hemmeligt for ham? Så vil jeg anbefale dig at fortælle det til ham, når du ser ham næste gang. For så kan du forklare det med, at du har villet vente med at fortælle ham det, til du sad overfor ham.

Jeg synes at kunne fornemme, du har en stor støtte i hans og dine egne forældre? Derfor tænker jeg også, det kan være en god ide at snakke med dem om de tanker du går med. Spørge dem til råds i forhold til fx hvornår og hvordan du kan fortælle ham om aborten, men også omkring hvornår de synes I kan ses. Vigtigt du ikke går alene med disse tanker. Det virker som om du har stort fokus på at tage hensyn til ham, men jeg tænker det er lige så vigtigt du også tager hensyn til dig selv. Det har været og er en svær tid, og du har brug for nogle voksne der kan støtte dig i denne tid og som vil lytte til, hvordan det er at have været igennem en abort og have en kæreste der er varetægsfængslet.

Jeg håber, du har fået nogle idéer, du har fået lyst til at prøve af? Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat