Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste er aggressiv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Først og fremmest kan jeg godt forstå, at du blev chokeret, da din kæreste slog i skraldespanden ved siden af dig. Det er slet ikke ok. Nogle gange kan enkelte situationer gøre, at man ser andre sider af personer, som man ellers kender godt. Og du gør dig rigtig mange tanker om jeres forhold og om det er normalt. For mig lyder til, at det ikke bare er enkelte gange, at du føler dig utryg, usikker og kontrolleret af din kæreste og det er ikke normalt, at det skal være sådan i et forhold. At være kæreste med nogen giver ikke ret til at kontrollere og være voldsom - hverken psykisk eller fysisk. 

Det er vigtigt at være bevidst om og overveje, hvordan man gerne vil have, at ens forhold skal være og hvad man sætter pris på i ens forhold. Og det lyder til at du ser tillid, åbenhed, respekt og kærlighed som de vigtigste. I dit brev lyder det til, at det er noget du overvejer og måske overvejer du også, at du skal slutte forholdet? Det er godt, at du gør det, for det er vigtigt at være tro mod sig selv - sine værdier og grænser for hvad der er ok. Det synes jeg, at du skal fast på.

Det lyder hårdt og voldsomt, når din kæreste skriver og siger de ting han gør, som for eksempel, at han gerne vil slå op med dig eller de ting han tjekker dig for. Sådanne ting sårer og skaber usikkerhed og kan få en til at føle sig skyldig og give dårlig samvittighed. Sådan bør det ikke være. Det er helt forståeligt, at det er noget du tænker over. En mulighed er, at du fortæller din kæreste, hvordan det opleves for dig, når han gør de ting du skriver i brevet. På den måde kan du vise ham, hvordan det påvirker dig og at det er noget du bliver ked af og høre ham, om han kan ændre på sine reaktioner. Hvordan ville det være for dig at tale med ham om det?

Det kan være, at det vil være rart for dig at tale med nogle af dine veninder eller dine forældre om jeres forhold og de tanker du går med. Det kan være, at det kan være en hjælp for dig at høre, hvad de tænker om det. Dine forældre og dine veninder kender dig og din kæreste og til det at være i forhold. Det kan derfor være, at de kan støtte og rådgive dig i forhold til, hvordan du oplever din kæreste og jeres forhold. Vil det være en idé?

Din kærestes reaktioner kan være et tegn på usikkerhed og at han gerne vil have, at I bliver sammen og derfor siger ting for at kontrollere jeres forhold. Men det er meget vigtigt, at du er tro mod dig selv og det som du synes er ok i et forhold. Måske vil det også være hjælpsomt, at du læser lidt mere om når grænser overskrides i et forhold fx på: www.forvildmeddig.dk 

 

Jeg håber, at du er blevet mere afklaret om, hvad der er bedst at gøre for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat