Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min første gang gjorde VIRKELIG ondt!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Mange tak for dit brev. Det lyder som om, du og din kæreste har det rigtig godt sammen. Dejligt! I taler om tingene, og din kæreste virker meget hensynsfuld. Det er godt! Det er nemlig vigtigt, at du føler dig godt tilpas og tryg.

I gør allerede mange gode ting. Det er f.eks. rigtig godt, at I har købt glidecreme, og det kan også være en god idé at prøve at øve sig med en dildo, hvis man har lyst til det. Men det kan godt tage tid til kunne slappe helt af i situationen, og det kan tage tid at være klar til at have sex – og få sin krop til at blive klar til det.

I tager det allerede stille og roligt, men nogle gange kan man godt have brug for at ”gå et par skridt tilbage”. Det kan f.eks. være, at man kan gå tilbage til kys og til at bruge hænderne lidt. Når du har haft nogle oplevelser, hvor det har gjort rigtig ondt, kan det måske være rart for dig at komme tilbage til et sted, hvor det hele bare føles rart og godt? Hvis I så får lyst til at gå videre, kan I altid gøre det.

Som I garanteret allerede ved, er det vigtigt, at du er våd, når I har sex. Glidecreme er godt, men det kan også have betydning, om du er våd og tændt, når I er sammen. Det kan være en god idé at bruge god tid på forspil, så man stille og roligt arbejder sig varm og tændt. Måske kan I bruge ekstra lang tid på forspil – og hvis din kæreste de næste gange ikke ”er helt inde”, er det også helt OK.

For nogen kan det godt gøre lidt ondt de første gange, men det skal helst ikke gøre så ondt, at det er meget ubehagelige og man slet ikke kan nyde det. Hvis I prøver jer meget langsomt frem, og det stadig bliver ved, kan du/I kontakte lægen. Men du fortæller ikke noget, der får mig til at tænke, at nogen af jer fejler noget, eller at der skulle være noget galt. Det kan bare godt tage nogle gange at finde sig til rette i det – og finde ud af, hvordan det er dejligt og hvornår.

Det kan også være, at du har lyst til at kigge lidt på Sexliniens hjemmeside. Her kan du blandt andet læse noget om smerter ved samleje: Sexlinien – smerter ved samleje. Måske har du lyst til at kigge på det sammen med din kæreste.

Det lyder som om, at I passer godt på hinanden – og at I tager jer god tid.

Bliv ved med det! Så skal det nok komme.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat