Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig vs hende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Kærlighed kan bare nogle gange være rigtig svær. Jeg ved, at du ikke er den eneste der har overvejelser omkring svære følelser, hvor hjertet og 'hoved' måske ikke helt vil det samme. Du slutter dit brev med "...skal jeg elske ham eller droppe ham?" og jeg kan godt forstå, at du har behov for at stille det spørgsmål, med den situation du står i. Og måske er det i virkeligheden også præcis det spørgsmål, du skal stille dig selv? Jeg vil prøve at give dig lidt ideer, som du måske kan have i tankerne, når du mærker efter og selv prøver at svare dig selv. 

Du fortæller, at fordi din veninde tidligere har været kæreste med drengen, så kan du ikke være sammen med ham. Det må jeg sige, du viser stor respekt og loyalitet for din veninde og det er virkelig værdifuldt. Mange gode, stærke og meget givende venskaber bygger netop på loyalitet og respekt. Men samtidig så kan man ikke styre sine følelser og man kan ikke bestemme, hvem man vil have følelser for eller ikke. Måske du allerede har tænkt over det og besluttet dig for, at du ikke vil risikere dit venskab med din veninde ved at gå efter følelserne for drengen. Men hvis ikke, så synes jeg bestemt det måske kan være en tanke værd. Selvom man gør hvad man kan, for at være respektfuld overfor dem, hvis kæreste man 'overtager', så er det bare rigtig svært, at undgå at de ikke bliver kede af det. Og måske bliver de så kede af det, at venskabet ikke kan holde. Så jeg tænker på, at det er ekstra vigtigt om en dreng er et venskab værd. Men som sagt, måske du allerede har tænkt over det og besluttet dig. Men alligevel kan jeg læse, at drengen måske kan rokke lidt ved til beslutning, fordi hans signaler og at han kæler for dig alene, siger dig, at han måske gengælder de følelser du har for ham. Er det mon rigtigt?

Drengen sender, som jeg forstår det, nogle signaler til dig, som du måske bliver lidt forvirret over. De signaler lokker dig måske lidt i retning af, at blive ved med at 'elske ham'? Jeg er nysgerrig på, om du har talt med ham om det, og de forskelle der er, når i alene eller der er andre? Du skriver, at I nogle gange er alene sammen og der kunne du måske have mulighed for at tale med ham? Hvis det nu viser sig, at det han føler for dig er venskabeligt, så kan det hele måske løse sig selv på en måde? Så måske en snak med ham, så ærlig og fint som dit brev er, kan være en ide til at starte med. Måske en god snak med drengen også kan give en forklaring på, at du føler at han opfører sig anderledes når I er alene og sammen med andre. 

Jeg er lidt nysgerrig på, hvorfor din veninden og drengen slog op? Var de enige om at stoppe eller var det drengen eller din veninde der tog beslutningen? For alt efter hvordan det skete, så kan det måske være med til at give et praj om, hvad der kan være muligt for drengen og dig. Lad mig lige forklare det lidt nærmere. Hvis nu det er din veninde der har stoppet det, så kan det være hun faktisk kan være ok med, at du måske begynder at se ham. Hvis nu det er ham, der har stoppet det med din veninde, så er der nok større chance for at hun kan blive rigtig ked af, at du er sammen med drengen. Måske har du og din veninde helt klare aftaler om, hvad man gør og ikke gør omkring kærester og ekskærester - så er det jo det, der gælder?!

Har du og din veninde en eller flere fælles veninder? Måske det kan være godt at tale med hende om det? Hun vil jo så kende både dig og hende og måske have rigtig gode bud på, hvad der kan være bedst for dig at gøre. 

Til sidst vil jeg meget gerne huske dig på, at det altid er en mulighed at ringe til Børnetelefonen 116111, og få talt endnu mere om det svære der fylder.

Jeg håber mine tanker om din situation kan hjælpe dig lidt på vej i retning af et svar på sit spørgsmål. Jeg ønsker dig alt godt og en masse kærlighed - fra venskaber og også drenge, om det så bliver nu eller måske en anden gang.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat