Brev

Love life

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Tak for dit brev! Man behøver ikke have et spørgsmål for at skrive herind, så bare rolig. Vi er her også bare for at lytte og måske komme med input, som man ikke selv havde tænkt.

Jeg kan se, at du gør dig en masse overvejelser omkring dit kærlighedsliv. Det er meget almindeligt og det kan sommetider være svært at se lyst på tingene, når man føler, at man er blevet afvist flere gange inden for en kortere periode. Jeg vil forsøge at hjælpe dig, så godt jeg kan.

Du skriver, at dine to tætteste venner er i forhold og at du har været uheldig med et par piger, inden du møder den perfekt pige, men som desværre bare vil være venner. Det kan jeg godt forstå, at du bliver rigtig ked af. Det er ikke nemt at se andre være i forhold, når man så endda selv bliver afvist af en pige, som man faktisk var rigtig vild med. Man kan komme til at føle sig meget magtesløs, når man bare gerne vil være sammen med en og hun så ikke vil det samme.

Man kan jo desværre ikke tvinge nogen til at få følelser for en, så der er nok ikke så meget andet du kan gøre end at håbe, at hun måske ændrer mening. Det kræver dog måske at I fortsat ses eller skriver sammen, for at der er bedst mulighed for, at hendes følelser kunne udvikle sig. Men det ved jeg ikke, om du reelt har lyst til?

Jeg tænker på om du mon har kigget på vores temaside om kærlighed? Her finder du guides, gode råd og breve fra andre unge. Du kan finde den her.

Du skriver, at to af dine tætteste venner er i et forhold. Er der nogle andre, som du er tætte med, der heller ikke er i et forhold? Måske kan du snakke med dem om, hvordan du har det. Det kan være, at de genkender dine følelser og tanker. Giver det mening for dig?

Der sker vildt mange ting det sted i livet, hvor du er lige nu. Og jeg lover dig at gymnasiet også vil sætte gang i en masse nye tanker, følelser og relationer. Jeg kan derfor heller ikke lade vær med at glæde mig lidt på dine vegne, fordi jeg tænker, at du med stor sandsynlighed vil opleve en masse nyt, og nok også blive forelsket igen, så snart du starter der. Jeg kan næsten også garantere dig, at du vil møde andre som dig, som ikke har haft en kæreste i noget tid.

Man har brug for i periode at give sig hen til noget halv-sørgeligt musik, og sidde og have lidt ondt af sig selv. Lige når det sker føles det måske ikke så fedt, men jeg tænker egentlig, at det er en god måde at bearbejde det hele lidt på – og dermed også blive klar til noget nyt. Måske du også kan bruge nogle af de her aftner på at blive endnu mere klar på, hvad du egentlig søger hos en pige. Og hvad du kan tilbyde. Det er aldrig dumt at tænke lidt over. Kan du følge mig i det?

Jeg synes, at du har været rigtig god til at sætte ord på dine tanker i dit brev til os. Det er en styrke, som du kan bruge fremover til at tale om, hvilke tanker du gør dig. Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Ellers er du velkommen til at skrive til os igen eller ringe til os på 116111.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat