Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Løgn

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Jeg er rigtigt glad for, at du skriver hertil og fortæller om de oplevelser, du har gjort dig på nettet, og senere hen da du fortsatte med at skrive med ham over sms.

Jeg vil gerne starte med at fortælle dig, at jeg kender mange børn, der ligesom dig har oplevet at komme i klemme over nettet. For nogle af børnene var det i forhold til, at mennesker de har talt med på nettet, pludselig gerne vil møde dem i virkeligheden. Der har været ganske få af de børn, jeg kender, der havde fået nogle meget ubehagelige overraskelser. Fordi nogen af dem, de skrev med, og som de troede var andre børn, i virkeligheden viste sig at være voksne.

Det fortæller jeg ikke for at gøre dig bekymret eller nervøs på nogen måde, men for at fortælle at der er mange, som oplever løgne og usandheder over nettet. Det er i dag let at oprette en falsk profil på eksempelvis facebook. Med mindre man kender facebookvenner i virkeligheden, kan man ikke være sikker på, hvem de er.

Når jeg læser dit brev, er jeg meget i tvivl, om det er en dreng, du kender i virkeligheden..? Er det en fra skolen, eller en du kender fra fritidsaktiviteter af en art måske? Når jeg spørger om det, er det fordi det jo kan være, han også har løjet for dig, jeg kan ikke vide det, og det kan du heller ikke.

Jeg tænker derfor, at det er noget, du skal tale med en voksen om. Jeg kunne forestille mig, at du måske ville synes, det var pinligt eller sådan noget... Alligevel vil jeg opfordre dig til, at du fortæller en voksen om det. Selv om det er en dreng, du kender, tænker jeg det kunne være rart for dig at få en voksen til at hjælpe med at stoppe sms'erne om sex, som du ikke har lyst til at tale med drengen om. Selv om man kender hinanden godt, taler gode venner jo heller ikke bare sådant åbent om sex hele tiden.

Hvad tænker du om at tale med dine forældre om det, der er sket? Selv om det måske ville være svært at få taget hul på sådan en samtale, kunne det måske være en lettelse at komme fri af de bekymringer... Mange børn og unge skal ligesom voksne lære, hvad de skal tage sig i agt for over nettet. Er det måske noget, du kan tale med en lærer om? Rigtigt mange lærere ved allerede en masse om at guide børn på nettet.

Måske har mit svar til dig sat gang i en masse spørgsmål og nye tanker... Måske kunne det være en god ting for dig at vende de tanker med en af de søde rådgivere på BørneTelefonen på 116 111. Du behøver ikke engang at fortælle dit navn til dem, når du taler med dem. Hvis du bruger nettet meget, kan du også gå ind på vores Chat og skrive med en rådgiver, hvis det virker lettere.

Mange Kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat