Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbiske problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære R

Du har skrevet et meget ærligt og modigt brev til brevkassen. Tak for det, det er så fint at læse om alle dine tanker. Jeg ved fra andre på din alder, at de også tænker meget på det her med seksualitet, udforske sin seksualitet, undersøger kroppen og dens udvikling. Det er en helt naturlig del af den udvikling, der sker med både drenge og piger.

Du fortæller om, hvordan du går og tænker på en pige, som du har mødt til din fritidsaktivitet og om, hvordan du mærker det på din krop. Du fortæller om, hvordan det gør dig glad at være sammen med hende. Det kan være ret svært at skelne mellem venskab, kærlighed og at være fascineret af hinanden i den alder du har lige nu. Derfor er det også svært at sige, om man er lesbisk eller man er i gang med at undersøger ens seksualitet. Måske behøver man ikke at være enten det ene eller andet - måske kan man være mere end en slags seksualitet.

Jeg tænker, at det er noget som rigtig mange på din alder tænker meget over, det er nok bare ikke noget man taler så meget om, fordi det kan være svært. Jeg tænker også, at dine fantasier og din leg med din krop også er en del af det at undersøge din seksualitet, og det er vigtigt at give sig selv lov til at nyde det også.

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært i forhold til din klasse, i sær fordi I – som du skriver – lige har fået nye klasser. Det kan godt tage lidt tid lige at finde den tryghed og ro, når man er blevet rystet sammen på den måde. Men det lyder også som om, at du har fundet nogle gode venner allerede.

I forhold til at pigerne taler om drenge og hvem man bedst kan lide, så tænker jeg, at det jo også er helt ok at sige, at du ikke lige ved hvem du bedst kan lide endnu. At du måske bare har brug for lidt mere tid til at tænke over det. Det er da helt ok. Hvad tænker du mon om det?

Det er faktisk helt normalt, at man den ene uge tænker meget på piger og den næste måske mere på drengene. Det kan skifte rigtig meget i løbet af puberteten og gennem livet. Det vigtigste er egentlig at give sig selv lov til at mærke efter med sig selv, hvad der er rart og hvad der ikke er. Det er alt sammen med til at hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du har det bedst.

Jeg håber mit svar har givet dig noget af det, som du håbede på, da du skrev til brevkassen. 

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat