Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk og omegle

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige pige.

Tak for dit brev. Det lyder som nogle grænseoverskridende oplevelser, som du har haft sammen med din veninde. Det er godt, at du har mærket efter, når du har følt, at det ikke var ok. Det er også flot, at du deler din oplevelse med os. Det er nemlig et vigtigt skridt, at fortælle det til nogen.

Jeg synes dog også, at du skal fortælle din veninde, at du ikke syntes, at det var en god idé at vise jer nøgne på omegle. Og at du ikke syntes, det var rart at være så intim med hende. Både på nettet og i den virkelige verden er det vigtigt, at man siger fra, så snart man mærker, at nogen overskrider ens grænser. Hvis din veninde bliver sur over, at du siger fra, så synes jeg ikke, at hun lyder som en særlig god veninde. Det vigtigste i et venskab er respekt, og hvis hun ikke respekterer dine grænser, så må du overveje, om hun er værd at være veninde med. Der er ikke noget for hende at blive vred over - du har ret til at sige fra.

Du spørger, om du er lesbisk, fordi du har været sammen med din veninde. Det er du ikke. Når man er lesbisk, tænder man generelt på kvinder og ønsker at være sammen med en kvinde. At man har prøvet at være intim med en pige et par gange, er ikke ensbetydende med, at man er lesbisk.

Jeg kan høre på dit brev, at du godt har kunne mærke, at det ikke har været trygt, da I skrev med ham fyren på omegle. Det fortæller mig, at du godt kan mærke, at det ikke var en rar oplevelse. Derfor kan du måske nemmere sige fra næste gang, du mærker det følelse. For det er rigtig vigtigt, at passe godt på sig selv - både i virkeligheden og på nettet. Men på nettet kan man udgive sig for at være hvem som helst. Derfor skal man være forsigtig med, at sende billeder eller gå på webcam. Jeg ved jo ikke med sikkerhed, hvem ham fyren var. Men jeg synes, at det lyder usandsynligt, at han kommer til Danmark. Der kan være mange ting, som han har sagt, for at være spændende, men som ikke har været rigtigt. 

Det lyder som om, at du allerede godt ved, at det er vigtigt at passe på sig selv - derfor har du kunne mærke, at det ikke var rart. Men måske kan du læse mere om at passe på sig selv. Du kan læse på sikkerchat' s hjemmeside her: https://redbarnet.dk/skole/sikkerchat/  og på vores hjemmeside her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet

Jeg vil også anbefale dig, at tale med en voksen ud over mig om din oplevelse på nettet, selvom det måske kan være svært. Det kan være din mor, moster, en lærer eller en anden voksen, som du stoler på.

Hvis du ikke kan få dig selv til at sige det til en voksen, kan du anonymt skrive til SikkerChats brevkasse eller ringe til BørneTelefonen, og fortælle din historie og få vejledning i, hvordan du tager snakken med en voksen, du stoler på. Måske kan det også være rart, at snakke med en voksen hvis du fortsat er utryg ved, om ham fyren kommer til Danmark. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat