Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Læser min kærestes smsser

Jeg og min kæreste har været sammen i 4 måneder nu og vi holder stort af hinanden. Vi er sammen hver dag, vi går til skolen sammen og shvis en er syg så kommer den anden efter skolen. Hvis han tror jeg blir sur på ham kommer han med det samme og står udenfor mit vindue for at overraske mig. Han er det bedste jeg ved, og jeg har virkelig fået det meget bedre siden jeg kom sammen med ham.

Han har en eks-kæreste som han stadig holder kontakten med. de har en lidt underlig relation, siden de hader/elsker hinanden. Der er sket så meget imellem dem, bla. graviditet, misfald. Han har meget svært ved at glemme hende siden det var hende der dumpede ham. Men det gør mig ikke noget, jeg synes det er okay at de smsser en gang imellem, det er ikke det jeg blev kedafdet af. Siden de har en tæt relation kan jeg forestille mig at det ikke blev så svært med at flirte med hinanden.

for 1-2 måneder siden skete der det at jag var med min kæreste, og så smssede han usædvanligt meget med hans eks. De havde mødtes samme dag, og han havde sagt det til mig før de gjorde det. Men senere, da jeg var med ham, skrev han meget med hende og han ville ikke lade mig se hans sms med hende. Han sagde at det var fordi han ikke kunne lide at vise andre mennesker hans sms, men han havde ikke haft nogle problemer med det før.

Selvfølgelig blev jeg virkelig nysgerrig, og nogle dage senere læste jeg alt de havde skrevet. Han sov, og jeg sad ved siden af ham med hans mobil i hånden og græd da jeg så sms fra dem begge hvor de flirtede, snakkede om sex og sagde at hun var bedre i sengen end jeg. Om hvordan at hun kunne “vise” ham at hun var blevet bedre, hvis han stoppede med at være kærester med ham.

Han havde også flirtet med hende tidligere om andre ting. Jeg begyndte at græde, og han vågnede af det. Jeg løb ud, han løb efter mig osv. Jeg konfronterede ham med det til sidst, så godt jeg kunne ihvertfald. Jeg nåede bare at sige at jeg havde set noget af det de havde skrevet om, og så havde han begyndt med at græde og bedt mig om at forlade mig.

Han gav mig aldrig en chance for at blive sur på ham. Jeg var heller aldrig sur på ham. Jeg bad ham at ikke snakke med hende et stykke tid pga en af mine nærmeste venner havde rådgivet mig til det. Så det gjorde han ikke. Dog løj han for mig et par gange angående det, men det var ligesom dagen efter.

men så på det sidste skrev hun til ham igen og spurgte om de måtte skrive nu. Jeg var der i rummet sammen med ham når hun skrev det så han kiggede på mig og jeg svarede at han gerne måtte selvom jeg ikke rigtigt ville egentlig. Så nu smsser de næsten hver dag igen. Og når jeg får chancen kan jeg ikke lade være med at læse de smsser! det er forfærdeligt, for jeg vil så gerne stole på ham, jeg vil virkelig ikke.
Jeg har kun fundet antydninger af flirt, intet rigtigt noget. Men alligevel kan jeg ikke lade være med at læse dem når jeg finder en chance.

Jeg vil så gerne stoppe, så jeg sætter grænser. “Okay, du gør ikke noget. Du læser hans sms om en måned, og hvis du ikke finder noget ved du at du kan stole på ham og så stopper du foraltid.” jeg er så bange for at han skal finde ud af det selvom jeg er stensikker på at han ikke havde blevet særlig sur.

Det værste er, at jeg faktiskt lidt har lyst til at jeg skal finde noget. Noget som virkelig sårer mig, noget som gør mig så forfærdeligt kedafdet og sikrer mig på at han stadig elsker hende. Kan i hjælpe mig med det her? jeg torturerer mig selv når jeg gør det. Jeg kan ikke lade hvere, men der er intet andet jeg hellere vil. mvh, den dårlige kæreste

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen hvor du fortæller om, hvordan du har det med din dejlige kæreste og hans smser. Jeg kan godt forstå dig, når du har lyst til at læse de smsser han sender til exkæresten. Det må være rigtigt svært for dig at lade være med, netop fordi du allerede en gang er blevet ked af det og såret over det.

Jeg synes faktisk slet ikke det er i orden, at din kæreste skriver med sin exkæreste om dig på den måde og det gør jo ikke dig til an dårlig kæreste, at din tillid til ham har fået et ordentligt hak. Det ville være okay, tænker jeg, hvis du blev vred på ham over det, og sagde hvordan det fik dig til at føle dig indeni.

Jeg tænker på, hvor meget din kæreste smsser med alle sine andre venner. Er det lige så tit, eller er det mon kun med hans ex. Kunne du fortælle ham, hvordan du har det med det, at du bliver ked af det og såret over det. Var det en mulighed, at spørge ham, hvordan han ville have det, hvis det var dig og en ex, der skrev på samme måde. Det kan være, at han ikke ville syntes det var helt ok.

Selv om din kæreste og hans ex. har været mange ting igennem sammen, kan jeg ikke lade være med at spekulerer over, hvad det er, de skal fortælle hinanden dagligt. Har du talt med ham om det? 

Det kan være han ikke tænker over, hvor meget det rammer dig, når han selv først siger det til dig. Selv om du var sød og sagde det var ok efter en periode, kunne du så alligevel fortælle at det igen har taget overhånd. Og at du bliver rigtig jaloux og ked af det?

Når I ikke er sammen, hvor meget skriver I så sammen? Kunne du evt. lave sådan en sammenligning med ham. Det kan være han slet ikke tænker over, at de skriver så meget sammen, som de gør..?

Du har selvfølgelig en pointe i, at det ikke dur, at du bliver ved med at læse alle hans smsser. For det første er det faktisk ulovligt at læse andres post/ smsser uden deres tilladelse, men jeg tænker også at det vil undergrave tilliden i forholdet.

Kunne du fortælle ham, hvor meget det gør dig bekymret og usikker på ham, og at du har lyst til at tjekke hans smsser for at kunne stole på ham. Måske giver det ham noget at tænke over, i forhold til hvordan han gerne vil have, du ser ham.

Hvis du har brug for at tale yderligere om det, er du velkommen til at rige til BørneTelefonen på 116 111.

Mange kærlige hilsner B

ørneBrevkassen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat