Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lærer/elev?

Hej BT!

Tak på forhånd af at læse mit lidt lange brev 🙂

Jeg har denne her lærer i dansk… Jeg må indrømme at jeg har haft et crush på ham!!! Han har en rigtig Christopher krop (sangeren)! Det gør ham top hot!

Han ligner en på 27, men han er 36 og har børn… Jeg har nu ikke rigtig noget spørgsmål eller har rigtig brug for hjælp… For han har alligevel fået et andet job… Men jeg havde nu også bare mest brug for at komme ud med mine tanker, for mine veninder synes det er mærkeligt at jeg synes han er lidt lækker…

Vi havde ham i 2. klasse, min klasse, i matematik og nu havde vi ham så et år i 7. Jeg vil savne ham MEGA MEGET! Vi har også krammet rimelig meget!

Han kalder mig et kælenavn kun en dreng fra parallel klassen kalder mig for… Det føles fedt at han kalder mig det… 😀

Jeg lavede på et tidspunkt ballet bevægelser, (jeg synes det er sjovt) han lavede det samme, jeg drejede så rundt og snublede selvfølgelig og han grab mig! Så jeg ikke faldt og havde så en arm om mig… Min veninde havde store øjne og lagde godt mærke til det, hun synes det var liiidt underligt…

Han griner også når vi snakker, jeg tror han synes jeg er sjov? Der var også en gang hvor vi var delt i hold på årgangen hvor han, en masse piger og jeg skulle hen til et togstation, vi ned af en bakke, han sagde så at jeg gerne måtte holde i hans skulder! Han synes det var sjovt (på den søde måde) at jeg havde alt mit hår foran ansigtet og grinte lidt af mig…

Jeg synes det er SÅ ærgerligt at han er gået ud nu… Kunne han havde været lidt interesseret i mit selvskab?

Kan man være gode venner med sin lærer og derfor havde det slags forhold?

Jeg måtte også gerne kalde ham for et andet navn der mindede om hans rigtige… Er lidt forvirret…

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit brev. Selvom du ikke har et specifikt spørgsmål eller behov for hjælp, er det rigtig fint, at du har skrevet herind. Børnetelefonen og brevkassen er skabt, for at børn og unge kan komme ud med tanker om både stort og småt.

Du skriver, at du synes, at din lærer er lækker og giver en masse eksempler på, hvornår du har oplevet, at han har lagt særlig mærke til dig. Ud fra det du beskriver, tror jeg, at du kan have ret i, at han har syntes, at du er en sød pige. Der er dog en meget skarp grænse mellem at synes, at en elev er sød og udvikle en form for venskab og så det at indlede et forhold til en elev. Sidstnævnte er strafbart i Danmark. Med andre ord betyder det, at det er ulovligt for en lærer at have et kærligheds- eller seksuelt forhold til sin elev, uanset hvor stor aldersforskel der er. Denne lov er lavet for at beskytte børn og unge, og det er meget vigtigt, at læreren ikke overskrider denne regel. Når du beskriver din lærer, så tænker jeg ikke, at han har overskredet de grænser. Jeg tænker derimod, at du har haft en lærer, der har vist dig opmærksomhed og måske fået dig til at føle dig særlig.

Mange på din alder kan opleve at have tanker om en lærer. For nogle er det bare fantasier, og andre kan opleve det som om, de er blevet forelskede. Begge dele er helt almindeligt, og selvom dine veninder siger, at de synes, det er underligt, kan det godt være, at de måske også har det på samme måde - men bare ikke tør sige det højt.

Jeg kan godt forstå, at du synes det er ærgerligt, at han ikke arbejder på skolen længere. Det er jo altid hyggeligt at gå at drømme lidt om én. Gad vide om du nogensinde har prøvet at være vild med en på din egen alder? Måske kunne det være en ide for dig at skrive nogle af de ting ned, som du kan lide ved din lærer og så se, om der er nogle drenge på skolen, der også har de kvaliteter.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. På www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse.aspx kan du læse mere om forelskelse og få flere gode råd og idéer.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat