Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lærer/elev?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit brev. Selvom du ikke har et specifikt spørgsmål eller behov for hjælp, er det rigtig fint, at du har skrevet herind. Børnetelefonen og brevkassen er skabt, for at børn og unge kan komme ud med tanker om både stort og småt.

Du skriver, at du synes, at din lærer er lækker og giver en masse eksempler på, hvornår du har oplevet, at han har lagt særlig mærke til dig. Ud fra det du beskriver, tror jeg, at du kan have ret i, at han har syntes, at du er en sød pige. Der er dog en meget skarp grænse mellem at synes, at en elev er sød og udvikle en form for venskab og så det at indlede et forhold til en elev. Sidstnævnte er strafbart i Danmark. Med andre ord betyder det, at det er ulovligt for en lærer at have et kærligheds- eller seksuelt forhold til sin elev, uanset hvor stor aldersforskel der er. Denne lov er lavet for at beskytte børn og unge, og det er meget vigtigt, at læreren ikke overskrider denne regel. Når du beskriver din lærer, så tænker jeg ikke, at han har overskredet de grænser. Jeg tænker derimod, at du har haft en lærer, der har vist dig opmærksomhed og måske fået dig til at føle dig særlig.

Mange på din alder kan opleve at have tanker om en lærer. For nogle er det bare fantasier, og andre kan opleve det som om, de er blevet forelskede. Begge dele er helt almindeligt, og selvom dine veninder siger, at de synes, det er underligt, kan det godt være, at de måske også har det på samme måde - men bare ikke tør sige det højt.

Jeg kan godt forstå, at du synes det er ærgerligt, at han ikke arbejder på skolen længere. Det er jo altid hyggeligt at gå at drømme lidt om én. Gad vide om du nogensinde har prøvet at være vild med en på din egen alder? Måske kunne det være en ide for dig at skrive nogle af de ting ned, som du kan lide ved din lærer og så se, om der er nogle drenge på skolen, der også har de kvaliteter.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. På www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse.aspx kan du læse mere om forelskelse og få flere gode råd og idéer.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat