Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kys

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13

Mange tak for dit modige brev. Det er super sejt af dig og godt, at du skriver herind igen og jeg håber, at brevet kan være en hjælp for dig.

Uha, det kan være lidt svært at finde ud af, hvad der er bedst at gøre i et kæresteforhold, både når forholdet er nyt og når alt det med at være kærester også er lidt nyt. Hvornår synes hun, at det er et godt tidspunkt at kysse, hvor tit vil hun ses, håber hun på at få noget ved månedsdagen og alle mulige andre tanker kan opstå. Det lyder til, at du tænker meget over at gøre din kæreste glad og at du gerne vil være en god kæreste for hende. Det synes jeg er ret flot og betænksomt af dig.

Det er ikke til at vide, om din kæreste forventer en månedsdagsgave. I nogle forhold giver begge en gave enten ved månedsdagen eller årsdagen. I andre forhold giver enten pigen eller drengen gave og i nogle forhold giver ingen gaver ved månedsdagen. Det er meget forskelligt, hvor meget par går op i det. Det vigtigste er jo nok, at finde ud af om det er vigtigt med gaver, så tidligt i forholdet eller om det bedste er, at man husker at dagen bliver speciel fordi I er kæreset eller at du viser, at du har husket den. Det behøver nemlig ikke være, at man skal finde en stor og dyr gave. En gave kan være mange ting. Det behøver heller ikke være en gave, det kan også være, at man fejrer dagen sammen eller laver noget specielt sammen. Det er nemlig også en måde at fejre dagen og vise, at du både har husket dagen og er glad for din kæreste. Hvad tænker du mon om det?

En måde at fejre dagen kan derfor for eksempel også være ved at lave noget hyggeligt sammen, fx spise mad og se en film sammen. En anden måde at fejre dagen kan være ved at give et kort som du har skrevet eller et billede af jer i en ramme eller en enkelt rose. Du skriver selv, at du overvejer at købe en mascara for det ved du, at hun går med. Det er også en mulighed, hvor du viser, at du har lagt mærke til noget, som hun bruger og på den måde viser du, at du er opmærksom på hende. Det kan også være, at der er noget helt specielt I har oplevet sammen, som kunne være et tema for dagen eller man kunne blive inspireret af, som for eksempel et sted I har været, hvor I kunne lave picnic. På den måde kan der være mange forskellige måder at markere dagen på – det kan både være noget man laver selv, finder på eller køber. Gad vide, hvad du tænker om det jeg har skrevet?

Måske kan det være en hjælp for dig at tale med en ven om det. Det kan være, at din ven har en god ide til, hvordan du kan fejre månedsdagen med din kæreste. Eller du kan tage andre ting op. Hvem af dine venner ville være god at tale med?

Det kan være så svært at finde ud af, hvornår der er det rigtige tidspunkt for et kys. Jeg har talt med andre, som også har været i tvivl om, hvordan man helt præcis gør, hvad den anden synes om det eller hvad der nu sker, hvis de selv gør noget pinligt...

Et kys er hvor man laver trutmund med læberne og rammer den andens mund. Nogle kan godt lide, at læberne er lidt fugtede. En måde at prøve det af på kan for eksempel være ved at forsøge at kysse ens egen hånd eller på armen. Så kan du selv mærke, hvordan det føles. Det kan lyde lidt skørt, men for nogen kan det være rart lige at prøve først. Det første kys, kan være lidt indviklet og svært at komme i gang med. Nogen rykker tættere på hinanden, og kigger dybt i øjnene og for andre er det et lille hurtigt favel kys på kinden - der er mange måder at kysse. Se vores kysseskole.

Nøj, hvor synes jeg det er sejt af dig at skrive herind om det og helt ærligt fortælle om dine tanker – det lyder til, at du gør meget ud af at være en god kæreste. Hvis du har brug for at tale videre om det, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen. Nummeret er 116 111 og vi ved ikke, hvem du er, når du ringer. Du må have en god månedsdag.

Kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat