Brev

Kontrollerende kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig der er i tvivl,

Tak for dit brev, hvor du fint beskriver hvilken situation, du står i. Jeg kan godt forstå, at du har brug for et svar udefra. Forhold sætter ofte en masse tanker i gang, og engang i mellem holder de en vågen om natten, specielt hvis det er tanker, der bekymrer en. Det er ganske normalt, men jo slet ikke rart. Jeg håber derfor, at mit svar kan hjælpe dig videre.

Når jeg læser dit brev, kan jeg godt se, at du er glad for din kæreste. Det er jeg glad for at læse, men jeg bliver også bekymret for dig, når du skriver hvordan han kontrollerer dig og vil bestemme fx hvad du har på, hvem du er sammen med og hvem du sender snap chats til.

Det er godt, at du tidligere har prøvet at tale med ham om det. En sådan ændring kan tage tid, men der skal jo ske en ændring for at du bliver glad og fri i forholdet, som du skriver. Det vil jeg give dig helt ret i.

Et sundt forhold bygger på en gensidig tillid til den anden, og for mig lyder det ikke som om et sundt forhold, når han vil kontrollere dig på denne måde.

Det betyder ikke, at I ikke kan være glade for hinanden. Men, måden jeres tillid og kærlighed udtrykkes på, når I ikke er alene, eller du er ude med andre, er ikke okay. Det er måske den måde, han kender til og derfor skal lære at udtrykke anderledes. Det kan være, at han skal have hjælp til styre sin kontrollerende adfærd, og det er ikke sikkert, at det er dig, der skal hjælpe ham med det. Hvad mon du tænker om det?

Jeg får også lyst til at fortælle dig, at du jo har ret til at bestemme selv hvordan du går klædt, hvem du sender snap chats til og hvem du er sammen med. Han har lov til at have en mening om det, men det er helt og alene dig, der bestemmer det i sidste ende. Det er en ret alle har. Hvis ikke han ændrer sig, så kunne en pause fra ham måske være en mulighed. En pause, hvor du blandt andet sætter din telefon på lydløs om natten eller lægger den i et andet rum end dit værelse, sådan at du ikke forstyrres, hvis han skriver eller ringer. Kunne det mon være en  del af løsningen?

Du skriver, at du ikke har lyst til at tale med din mor om det, da hun automatisk vil tage din side. Det kan jeg godt følge dig i. På den anden side tror jeg, at det vil være en god idé netop at tale med hende om det og forklare hende det, som det er. Mødre vil altid deres børns aller bedste og gøre hvad de kan, for deres børn har det godt. Derfor tænker jeg, om du kunne fortælle hende om det på en måde, hvor hun kan forstå din situation, men at du faktisk er glad for ham.

Du kunne fortælle hende, at du netop er bange for, at hun automatisk tager dit parti, men at du har brug for at hun lytter og hjælper dig videre på en måde, hvor også du kan være med. Måske hun kan hjælpe dig med at tale med ham igen eller, hvis du sidste ende vil slå op med ham, hjælpe dig med at takle tiden efter? Også hvis han kontakter dig flere gange.

Jeg ved godt, at du ikke skriver om et fysisk voldeligt forhold til kæreste. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, om du kan have gavn af at kigge ind på https://voldsomkaerlighed.dk/ Her er der nemlig gode tanker om, hvor grænser går i et forhold. Du kan også finde en quiz, der kan hjælpe en afklaring på vej.

Kære du, jeg håber mit svar kan hjælpe dig videre til at tage dit næste skridt. Det at du allerede har talt med ham om det samt skrevet herind, viser mig, at du gerne vil videre. Den drivkraft kan du bruge, når du fx prøver at tale med din mor igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat