Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kondom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej K.

Hvor er det dejligt, at du har fundet en sød fyr som du hygger dig med. Det lyder som om, at I er glade for hinanden.

Du og din kæreste kan købe kondomer i alle supermarkeder, kiosker og på apoteket. Det er en god ide, at bruge kondom – både for at undgå graviditet og kønssygdomme. Selvom din kæreste måske ikke direkte får udløsning oppe i dig, så kommer der presæd inden selve udløsningen. Presæd kan man også blive gravid af. Du kan læse mere om det her: http://privatsnak.dk/

Som du selv er inde på, er du og dine venner meget unge – og ja, det er ikke godt at eksperimentere med rygning, alkohol, stoffer og sex. Når man er i en gruppe føler man sig nemt presset til, at gøre nogle ting som man egentlig ikke er parat til. Samtidig kan jeg godt forstå, at det kan være spændende at eksperimentere og gøre ting sammen.

Jeg vil forslå, dig at tale med dine forældre om din kæreste og dine venner – det kan være du får brug for deres støtte også er det rart, at de ved hvad der foregår i dit liv. Måske har du en god lærer eller en anden voksen - måske SSP pædagogen, som du kan få en snak med. Ofte tager rygning, alkohol og stoffer meget af fritiden og går ud over skolen og andre ting, som man også skal passe. Ring eller skriv også meget gerne ind til os på 11611.

Pas godt på dig selv

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat