Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan han ikke lide mig mere?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

At være usikker kan gøre en rigtig ked af det  - og derfor skal dig og din kæreste finde ud af, hvordan I kan være gode for hinanden. Det går ikke, at den ene er så ked af det, som du er. 

I brevet spørger du, om din kæreste slår op med dig. Det kan jeg desværre ikke svare på. Til gengæld håber jeg, at mit svar måske kan give dig nogle ideer til, hvad du kan prøve at gøre, så du ikke længere skal gå rundt og være så nervøs og ked af det.

Du fortæller, at din kæreste har sagt, at han har brug for at ses med vennerne. Det er faktisk helt almindeligt. Når man begynder at være kærester, sætter man nogle gange alt andet på ”standby”. Man gemmer alt og tænker kun på hinanden. Men efter lidt tid bliver man nødt til at trykke ”play” igen. Begynde at ses med sine venner, tale med andre osv. Det er ikke lig med, at man ikke kan lide hinanden mere. Tværtimod er det en hel naturlig udvikling i et forhold.

Og det er måske det, som din kæreste gør nu? Måske har du også selv nogle veninder, som du også savner at bruge lidt mere tid sammen med? Husk, at hvis et forhold skal vare længe, har man brug for ”input” fra andre. Man har brug for at tale og ses med andre mennesker - på den måde får man mere energi, når man er sammen. 

Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal tage en snak med din kæreste og fortælle ham, at du er helt vild med ham. At du er så vild med ham, at det er svært for dig at undvære ham. Men samtidig også fortælle ham, at du gerne vil øve dig på at blive bedre til at ”savne” ham. For er det ikke det, du gør, når I ikke er sammen? Det er jo et stort kompliment til ham. 

Jeg bliver bekymret når du skriver din far slår og selvmordstanker ind imellem fylder. Du skal vide, det er ulovligt at slå sine børn, tænker det også påvirker dig psykisk, hvordan forholdene er derhjemme? Alvorlige problemer, som det kan være svært for din kæreste og veninder alene at tackle. Du har fortjent at få hjælp fra voksne, der kan lytte og hjælpe til, du kan få en tryg hverdag og få bearbejdet de tanker, der gør dig trist, og der er hjælp at få. Jeg vil foreslå du kontakter vores BørneTelefon på 116 111, her sidder rådgivere, som vil lytte og rådgive dig i hvilken hjælp du kan få. Måske det også vil gøre din kæreste mere tryg, hvis han ved, du får hjælp til de øvrige ting, der påvirker dit humør?

De varmeste hilsner
BørneTelefonen 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat