Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du er forvirret lige nu, for du føler pres fra flere forskellige sider. På den ene side står din kæreste på 21, som gerne vil have sex med dig. Så er der din egen forventning og spænding i forhold til den første gang, som du både føler dig lidt fristet til, men som du samtidig har noget indeni dig, der holder tilbage... Og uroen for, om han vil være dig utro, hvis du ikke har sex med ham...

Og oven i det står vennerne og familien også for en form for pres, for de lægger i hvert fald ikke skjul på, at de ikke synes om dit forhold til en mand, som er så meget ældre end dig selv.

Så hvad skal du gøre..? Hvad har du lyst til? Hvad fortæller den stærke kerne indeni dig, er det rigtige? Måske kan du først rigtigt mærke det, hvis du kan "slukke for den støj", som kommer udefra fra det pres, du oplever fra forskellige sider..? Dvs lige et øjeblik lade være at lytte til din kæreste, lade være at lytte til dine forældre, lade være at lytte til dine venner... Og så lade din indre stemme få lov at tale... Lad den tale, mens du lytter og mærker efter. Hvad vil være det rigtige at gøre, når man er dig - lige netop dig, den person, du er og kan stå inde for...

Somme tider kan det hjælpe på en svær beslutning, at man går en lang tur alene, sætter sig et roligt sted med en flot udsigt, hvor kroppen kan falde til ro, så tankerne også får lov at finde på plads i hovedet. Tag dig tid, træk vejret dybt og langsomt og stol på den lille stemme indeni, som sikkert før har hjulpet dig med at vælge.

Jeg har fået det indtryk ud fra dit brev, at du er har en god fornemmelse af dig selv, og det tror jeg vil være til hjælp, når du skal træffe dit valg.

Hvis det alligevel er svært at sortere i tankerne, vil jeg sige, at der også sidder rådgivere klar på BørneTelefonen, som er rigtig gode til at stille spørgsmål og lytte til dig. Nummeret er 116 111, og det er gratis at ringe.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat