Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år!

Forelskelse og kærlighed har intet med alder at gøre. Jeg tænker, at vi alle har mødt mennesker, som vi rigtigt godt kan lide, som har en helt anden alder end os selv. Tit kalder vi det, at vi er venner. Og ja, når vi mødes dreng-pige, kalder vi det tit, at vi er forelskede.

Det er dejligt, når vi møder een, vi rigtigt godt kan lide og måske skal vi bare nyde det, som det er. Det er muligt, at vi opfatter tingene forskelligt, når vi er i forskellige aldre. Det vil sige, at det er muligt, at drengen på 11 år tænker lidt anderledes om sin sympati for dig end du tænker om din sympati for ham. Dét kan I måske tale om. Det er også muligt, at I bare skal have det hyggeligt med at være sammen om forskellige ting fordi I godt kan lide hinanden og se, hvad der kommer ud af det.

Lige meget hvem, vi beslutter os for at blive kærester med, vil der være en mulighed for, at andre kommenterer på det og synes noget om det. Hvis vi selv kan mærke, at vi gør noget rigtigt for os selv, kan vi prøve at være ligeglade med det - men hvis vi selv har en lille tvivl, bider de andres kommentarer måske lettere på os og vi bliver sårbare. Det er lidt ærgerligt, når det bliver sådan for os fordi andre kan jo ikke bestemme for os hvem, vi skal kunne lide. 

Hvis du føler dig i tvivl, foreslår jeg, at du i første omgang undersøger, om du og drengen måske kan have et venskab og så kan du med tiden finde ud af, om der er grundlag for mere end det.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Måske får du mod på at tale med din mor eller din far om dette - eller måske en søster eller din bror, hvis I kan tale fortroligt med hinanden om sådan nogle ting.

Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke. 

Mange hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat