Brev

kærestesorger og spiseforstyrrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Det er godt at høre, at du har fået styr på din spiseforstyrrelse, og at du føler, du er dit gode gamle jeg igen. Flot kæmpet af dig, tillykke med det.

Nu, hvor du kan mærke dig selv igen, er det helt naturligt, at du mærker kærestesorgen og savnet af din ekskæreste. Jeg synes, at du har en fin forståelse for, hvorfor han gik fra dig. Du kan godt se, at det var sygdommen, han ikke kunne klare, og ikke dig.

Jeg forestiller mig, at han er blevet forskrækket over de stærke negative kræfter, han oplevede hos dig, da du var syg. Det kan være voldsomt at være vidne til, at en man elsker forsvinder på den måde. Mon han fik talt med nogen om det, eller mon han gik med det selv? Jeg spørger, fordi han nok har brug for at bearbejde de svære oplevelser, han har haft i sit forhold til dig. Hvis han kan dele det med en god ven, ville det være godt.

Det har nok heller ikke været en nem beslutning for ham, at stoppe jeres forhold på et tidspunkt, hvor du havde det rigtig dårligt. Jeg tænker på, om han mon har lidt dårlig samvittighed over det? Når han undgår dig, er det måske, fordi han skammer sig over, at han forlod dig? Måske skulle du fortælle ham, at du godt kan forstå, at han gjorde det. Og selvom det var hårdt, var det også en ok beslutning på det tidspunkt.

Sådan som du beskriver jeres forhold nu, lyder det som om, I stadig har masser af gode følelser for hinanden. Det lyder som om, at han gerne vil dig. Og det tror jeg, du skal holde fast i og stole på. Det lyder fint, at du giver ham både tid og plads. Bliv ved med det. Du skal blive ved med at være tålmodig med jeres forhold, så han får tid til at opdage, at du er dig selv nu, og at han roligt kan genoptage jeres forhold. Så er der en god chance for, at det lykkes.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat