Brev

Kæresteproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Det lyder til, at du er gået igennem en periode i dit liv, hvor det var rigtig svært at være dig. Jeg ser også, at du har haft en enorm styrke og har vendt din situation. Du skriver, at du nu har venner og også en kæreste, du er rigtig glad for.

Det fortæller mig også, at du har gjort et kæmpe stykke arbejde selv. Men mon din kæreste er klar over, hvordan du havde det før i tiden? Og hvordan du har det nu, når hun reagerer som hun gør?

Du skriver, at din kæreste også tidligere har haft det psykisk svært. Jeg fornemmer, at du måske skriver dette, fordi du tænker, der kan være en sammenhæng. Måske en sammenhæng mellem, at hun tidligere har haft det svært, eller måske er ved at have det svært igen, som gør, at hun reagerer voldsomt overfor dig. Er det mon rigtigt forstået?

Hvis hovedet i forvejen er fyldt med tanker, bekymringer eller andre udfordringer, så skal der ofte mindre til, før det føles som om, at det koger over for en. Jeg håber, du kan følge mig?

Det er altså meget naturligt at reagere med ked-af-det-hed, vrede og lignende, hvis man har det svært. Men det gør desværre ikke, at situationen hverken bliver sjovere eller bedre for dig.

Derfor tænker jeg også, at det er okay, at du fortæller din kæreste, hvornår hun reagerer på en måde, som ikke er okay overfor dig. Altså hvor dine grænser går i forhold til, hvad der er vigtigt for dig! Ligesom at hun jo også har ret til at sige, hvis der er noget, som hun føler går over hendes grænser.

Jeg tænker, at du forklarer dine følelser og dine bekymringer rigtig godt i det her brev. Mon du kan vise brevet og mit svar til din kæreste? Eller måske skrive et tilsvarende brev til din kæreste? Sådan kan du måske både fortælle hende, hvor glad du er for hende, men også hvad det gør ved dig, når hun reagerer, som du beskriver her.

Sådan kan I forhåbentligt få en ordentlig snak om, hvad det er, der sker. Hvorfor reagerer din kæreste mon, som hun gør? I hvilke situationer? Og vigtigst af alt, hvordan kan I begge to gøre noget, for at I kan undgå situationer, hvor I hver især bliver kede af det?

Mon du allerede har snakket med eller kan snakke med nogle af dine venner? Måske nogle af dem fra efterskolen, hvor I begge går? Nogle gange kan det nemlig også hjælpe at få andres syn. Måske de selv har oplevet noget lignende? Eller har opfattet en konkret situation med dig og din kæreste anderledes, end du og din kæreste har?

Jeg håber, at du og din kæreste kan få en god snak, sådan at du ikke skal gå at være ked af det. Men i stedet kan være glad og nyde, at du har en kæreste, du er rigtig glad for.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere
Chat
Chat