Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæresten følte mig hjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

“De forældre skal altid blande sig”, sådan tror jeg der er mange piger på din alder, der har det.
Men faktisk gør de det ofte kun, fordi de holder af dig, og de vil dig det bedste.

Du skriver, at du ikke kan spørge dem, om de vil stoppe, tænker hvordan det mon kan være? Er det fordi, du ikke ved hvordan?

Hvis det er det, så kunne du sige til dem, at det faktisk gør dig ked af det eller sur. Så tror jeg faktisk, de vil stoppe.

Du kan også overveje at vise dem dit brev til os og måske mit svar? Det kan være en god måde at få talt om hvordan det påvirker, den måde de er på.

Til det du skriver om kæreste fra andre lande. Jeg tror, at grunden til at dine forældre siger sådan, er, fordi at dem der kommer fra andre lande, de kan være vokset op i en anden kultur. Dette kan måske virke skræmmende på dine forældre?

Hvis du møder en, du synes er sød, så kunne du tage ham med hjem til dine forældre. Det kunne jo være, at de også ville synes om ham så.

Hvis du tør/har lyst, kan du også spørge dem, hvorfor de ikke synes, du skal have en kæreste fra et af de lande. Og måske fortælle dem hvorfor du synes, de er søde.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat