Brev

Kæresten er blevet fjern og mærkelig

Hey
Min kæreste og jeg har været sammen i snart et år, med et skiftende forhold, da hun nogle gange ikke er sikker på, hun gerne vil.

Men her på det seneste har hun været.. anderledes.
Hun trækker sig væk, vil ikke være med mig, vil ikke svare mig og opretter nye profiler på snap for at undgå mig. Når jeg ser hende fx. I Brugsen, vender hun hovedet væk og løber. Før hun begyndte på dette, var hun også begyndt at opføre sig anderledes, hun virkede en smule voldelig og hun blev ved at tage mine ting og penge med grunden “Du får det tilbage”

Jeg er virkelig usikker på, hvad jeg skal gøre, for hun er ellers så sød og venlig, det her ligner hende virkelig ikke.. jeg savner hende.

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år,

Det lyder ikke særlig rart, at din kæreste virker til at undgå dig, bliver voldelig og tager dine ting. Nogle gange kan man komme til at finde sig i lidt for meget fordi man har følelser for en person. Måske har du nogle gange haft samme tanke?

Jeg spørger dig fordi, man nogen gange kan gå rundt med en fornemmelse, man ikke rigtigt kan få sat ord på. Måske er det, du trænger til at få sat ord på, at hun afleverer ting tilbage til dig og i det hele taget opfører sig respektfuldt over for dig.

Jeg tror det du skal spørge dig selv om er, hvor ofte du er glad i jeres forhold og hvor ofte du er ked af det/frustreret. Nogle gange kan man komme til at fokusere på udelukkende det gode eller det dårlige i en person fordi man vil forholdet så meget.

Måske kan du prøve at kigge på det lidt udefra. Begynd at lægge mærke til, hvor mange dage om ugen hun giver dig glæde i din hverdag og hvor mange dage hun gør dig mere forvirret eller ked af det. Det kan måske give dig lidt perspektiv på tingene og hjælpe dig med enten at sætte en grænse for, hvor meget du vil være med til.

Samtidig synes jeg du skal fortælle din kæreste om dine bekymringer. Spørg ind til hende og hvorfor hun virker til at undgå dig. Det er for mange svært at være ærlig fordi det kan betyde, at man mister. Det er dog en falsk tryghed at lade som ingenting og hjælper desværre ingen.

Derfor håber jeg du har mod på at tage snakken med hende. Vær’ ærlig og fortæl hvad det gør ved dig, at hun opfører sig på den måde over for dig. Fortæl også gerne hvad du savner fra hende, som du måske oplevede mere af dengang, I fandt sammen.

Jeg håber, at du snart får lidt afklaring. Du er altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har brug for en, der lytter eller råd til, hvordan du kan få det sagt. Du kan ringe på 116 111 eller skrive på vores chat eller SMS. Det er anonymt.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat