Brev

Kæreste vold ;-(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

At have en kæreste kan være noget af det bedste, der findes. Men det kan også være rigtig hårdt, når det går dårligt. Når jeg læser dit brev, lyder det til, at du kender til begge dele. 

I brevet skriver du, hvordan din kæreste har ændret sig. Hans udvikling gør mig bekymret, og derfor er jeg glad for, at du beder om hjælp. Det er nemlig ikke ok, at han behandler dig, som han gør. Faktisk udsætter han dig for det, man kalder ”fysisk” og ”psykisk” vold. Begge dele er meget hårdt, og det er aldrig noget, man skal finde sig i. Heller ikke hvis det er en person, som man elsker, der gør det. 

Derfor er det rigtig flot, at du allerede har gjort en masse for at ændre det. Du har talt med ham. Men du har også forsøgt at få hjælp fra dine forældre og lærer. Men desværre uden held. 

Derfor synes jeg, at du skal overveje, om han er værd at bruge tid på? Du kan fx overveje at lave en liste, hvor du prøver at skrive de gode ting og de dårlige ting ved jeres forhold ned. Måske vil du opdage, at listen med de dårlige ting fylder så meget, at han ikke længere skal være din kæreste.  

Hvis du gerne vil fortsætte jeres forhold, så synes jeg, du skal spørge ham, om han rent faktisk gerne vil være din kæreste. Hvis han svarer ja, så skal han ændre sin opførsel. Ellers kan I ikke være sammen.

Måske kan du prøve at spørge en af lærerne på skolen, om de vil hjælpe dig med at tale med ham igen. Hvis han ikke overholder "aftalen", så skal dine forældre og lærere hjælpe dig med at glemme ham. Han skal ikke have lov til at behandle dig, som han gør nu. Du er meget mere værd - husk det! Og selvom det kan være svært at tænke lige nu, så findes der heldigvis drenge, der godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt.   

Et stort kram til dig
Fra BørneTelefonen 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din SIDE

Rådgivning og anden hjælp i kommunen
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat