Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste osv….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det at tale om sex kan være lidt svært, sådan er der mange der har det. Men det lyder til du har en dejlig kæreste, som du snakker godt med, så jeg tænker du skal prøve at være åben og ærlig og fortælle om de tanker du har. Måske en ide kunne være, sådan at tale om det mere generelt, fx ved at sige du har en veninde, som du ved er begyndt at have sex med hendes kæreste eller måske sammen med din kæreste gå ind på www.sexlinien.dk, hvor der blandt andet står om sex den første gang. Måske det kan være en icebreaker i forhold til at tale om, hvordan I har det i forhold til sex og det at være parat?

Nu ved jeg ikke om I er begyndt at være lidt tætte sammen, eller om I kun kysser og holder i hånden. Hvis I er begyndt at kæle for hinanden, så tænker jeg det langsomt kommer helt af sig selv, at I begge føler jeg klar til at tage næste skridt og på et tidspunkt have sex sammen. Det vigtigste er I lytter efter jeres egen krop og grænser og den anden respekterer disse grænser.

Der er jo mange måder man kan være intime sammen på, så måske I bare skal gå stille og roligt frem, nyde forelskelsen, så vil du ganske sikkert opdage, det kommer helt af sig selv. Det kan også være en ide at spørge ham om I skal købe en pakke kondomer, så har I dem liggende til den dag, I føler jer klar til at have sex?

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat