Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste der er ældre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære forelskede pige på 13 år!

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre, at du har mødt en sød fyr, som du er blevet meget forelsket i. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil fortælle dine forældre om ham. Det synes jeg også, er en god idé. Jeg kan også godt forstå, at det er svært, at sige det. Det lyder som om, at du tænker, at de ikke vil synes om det på grund af aldersforskellen mellem jer, og fordi du er under den seksuelle lavalder på 15 år. Er det mon rigtigt forstået?

Jeg synes, det er rigtig fint, at du er startet med at fortælle det til dine bedsteforældre, og at de bakker dig op i, at det er ok, så længe du passer på dig selv. Jeg kan ikke læse ud af dit brev, om du går i seng med fyren, eller om du vil vente til du er klar til det, eller måske til du er 15 år?

Det lyder som om, at du har et rigtig godt forhold til dine forældre og ved, at de gerne vil passe på dig. Det synes jeg, er et rigtig godt udgangspunkt, når du skal fortælle dem noget, som du er lidt bekymret for, hvordan de vil reagere på. Jeg tænker, at det kunne være en god idé, at være helt ærlig overfor dem og sige det til dem, som du skriver det i brevet til brevkassen – nemlig, at du skal fortælle dem noget, som du er bekymret for, at de skal blive sure over eller bange for, og at du godt ved, at de måske bliver det, fordi de gerne vil passe på dig. Du kan måske også sige til dem, at du fortæller dem det, fordi du gerne vil kunne snakke åbent med dem om dit forhold til fyren, og evt. spørge dem til råds, hvis du får brug for det. Det kan fx være, at du får brug for at spørge dem til råds om prævention eller andre ting. Du kan også fortælle dem, at du ikke gør noget, du ikke har lyst til sammen med fyren. Du kan jo også fortælle dem, at du har snakket med dine bedsteforældre om det allerede, og hvad de sagde til det. Måske dine bedsteforældre kan være tilstede, når I tager snakken, hvis du føler det kunne være en støtte? Jeg tænker helt sikkert, at man som forældre altid helst vil vide hvad ens børn laver, så man kan hjælpe dem med at passe på sig selv, hvis de skulle få brug for det – også selv om du føler, at du har styr på tingene.

Du er rigtig god til skriftligt at beskrive, hvad du tænker og føler. Måske du kan bruge denne styrke til at forfatte et brev, indeholdende alt det, du gerne vil have, dine forældre skal vide. Så kan du enten støtte dig til brevet, når du taler med dine forældre, eller måske, hvis du synes give dine forældre brevet, så de kan læse det i ro og mag, og derefter tage snakken?

Til sidst vil jeg sige til dig, at jeg også synes det ville være en rigtig god idé, hvis du inviterede din kæreste med hjem, så dine forældre kan møde ham. De vil sikkert synes, det er rart at vide hvem han er, og det vil måske også gøre dem mindre bekymrede, hvis de kender din kæreste.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig held og lykke med snakken med dine forældre.

Mange kærlige hilsner, BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat