Brev

Kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 12 år

Du skriver, at du er forelsket i en pige fra din tidligere skole, og at du har tænkt på hende gennem lang tid. Som jeg forstår dit brev, har du ikke set pigen i et år.

Jeg forstår godt, at du gerne vil have fundet ud af, hvad der er bedst at gøre. Du har jo gået og tænkt på pigen i rigtig lang tid. I er begge meget unge, og der kan ske meget i løbet af et helt år. Derfor skal du også være forberedt på, at pigen måske kan have forandret sig.

Jeg syntes alligevel, at du skal gøre forsøget med at kontakte hende. Måske kommer der et godt venskab ud af det, og måske viser det sig bare, at I er vokset fra hinanden, men så er det jo sådan.

Når du har tænkt på pigen gennem så lang tid, vil jeg tro, at det er vigtigt for dig at få fundet ud af, om det er et forhold, der skal udvikles – om I skal lære hinanden bedre at kende – eller om det måske slet ikke er, som det var, da I gik i skole sammen for et år siden.

Jeg syntes, at du skal prøve at skrive til hende, men samtidig være forberedt på, at der måske slet ikke kommer noget ud af det. Jeg tror, at det vil give dig ro til at komme videre med det teenageliv, du snart skal i gang med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat