Brev

Jeg vil være lesbisk!!

Kære brevkasse

Jeg er en pige på tolv år. Jeg har altid været mest tiltrukket af drenge, men over de sidste par måneder har jeg fundet en masse nye, om ikke idoler, så folk jeg ser op til. Og de er altså lesbiske. og nu vil jeg altså også være det!

Som sagt har jeg altid været mest tiltrukket af drenge. I de mindre klasser har jeg endda været forelsket i to af slagsen!
Altså, jeg går som sagt stadig i sjette klasse, og er kun tolv, men jeg har altid været foran i udviklingen i tankerne.

Men man kan jo ikke bare skifte sin seksualitet sådan, men på det sidste har på en måde “følt” mig lesbisk, hvis det giver mening?
Men jeg har altså været mest genert når jeg er sammen med drenge, og kan sagtens være sammen med piger uden at få den der svage kilden i maven.

Men jeg er altså ikke biseksuel (ikke at der er noget galt i det). Jeg har det sådan at uanset hvilket køn jeg er sammen med, så vil det føles forkert.
Altså, hvis jeg nu er sammen med en dreng, vil jeg have det dårligt fordi det ikke er en pige, og hvis jeg så er sammen med en pige vil jeg ikke føle mig forelsket i hende.

For ikke så lang tid siden tog jeg en “gay test”, men jeg kunne ikke tyde resultatet (det var noget specielt svært målings-halløj, og jeg er altså ikke så god til matematik).

Som sagt startede hele dette lesbisk-halløj, da jeg opdagede en masse nye seje personer, men efterhånden er det ikke bare på grund af dem. Nu er det som om det virkelig er MIG der tæller, hvis det giver mening?

Men jeg er altså kun 12, og kan nok ikke være HELT sikker på min seksualitet endnu.
Jeg ved ikke om jeg måske er halvt homoseksuel. Kan man være det? Jeg er i hvert fald temmelig sikker på at jeg ikke er bi-.

Nå, jeg ved ikke om du nogensinde har hørt om sådan et underligt tilfælde før? Håber i hvert fald at du/I har nogle gode råd? 🙂

Kærlig hilsen
den usikre pige

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 12 år,

Ja, det kan du tro jeg har: Altså hørt om andre børn og unge, der oplever samme slags forvirring over deres seksualitet, som den du oplever.  

Rigtig mange børn og unge oplever i en kortere eller længere periode, forvirring over deres seksualitet.

Det at blive teenager handler nemlig også om, at lære følelser som venskab, kærlighed og seksualitet at kende, på en meget mere nuanceret måde, end den man kender som barn.

Der ser på en måde ud til at være mange valgmuligheder: Heteroseksuel, homoseksuel (bøsse/lesbisk), biseksuel, skiftende seksualitet mm.

Men seksualitet er IKKE noget man selv vælger.  

Så det er tiden, og dine erfaringer med hvem du kan lide – og på hvilken måde du kan lide dem, der vil vise dig, hvem du seksuelt bliver tiltrukket af.

Man kan nemlig godt elske sine venner. Være bedste venner med sin kæreste. Beundre og være fascineret af både piger og drenge, uden at være tiltrukket af dem seksuelt. Og meget andet.

Så mit bedste råd til dig, er at gøre det du allerede gør: Hold øje med hvem du kan lide, hvordan du kan lide dem, og hvem du føler dig seksuelt og fysisk tiltrukket af.

Det kræver tålmodighed. Og det kan godt være svært at have den tålmodighed.

Hvis du har lyst til at undersøge mere om seksualitet, kan du måske tjekke www.sexlinien.dk?

Det er et godt site at finde informationer om sex og seksualitet. Her kan du også læse om andre børn og unge, og deres oplevelser og udfordringer ift. at finde ud af deres seksualitet.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat