Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 12 år. 

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du fortæller om, hvor mange udfordringer du oplever i forhold til dine følelser for en pige i klassen. Når jeg lige læser dit brev, tænker jeg allerførst, om din lærer går over stregen ved at nævne dine og pigens følelser for hinanden i klassen, når I bliver undervist i emner om seksualitet. Dog er der også en anden tanke jeg får i forhold til, at din lærer lige netop nævner dig og den pige du er varm på. Hvis pigen var mere vild med din kammerat, mon så ikke din lærer ville have nævnt de to sammen i stedet for? Det er jo ikke til at vide med sikkerhed, men mon ikke du kan vælge at se det som et lille tegn om, at den pige du er lun på ikke er helt uinteresseret i dig?

Det er sikkert ikke noget du har tænkt på i dit brev dengang du skrev det, men når jeg læser det, fortæller din måde at se tingene på en helt masse om dine egne gode kvaliteter. Tænk at du er så uselvisk, at du mener, det er ok din ven kan gå efter den pige du også selv er vild med.Sådanne seje kvaliteter og enorm indre styrke er der ikke mange som har, ved du godt det? Måske er du fysisk ikke lige så stor som din kammerat, men hvad så? De indre kvaliteter du har, er måske svære lige at måle og veje, men de er rigtigt meget værd. 

Du fortæller, at hun af og til kikker på dig i pauserne, har du prøvet at smile til hende når hun ser på dig? Måske kan du lige holde øjenkontakten de der 2-3 sekunder mere end normalt, hvordan mon hun vil reagerer på det? Du foreslår selv at sende en sms til hende, men måske du skal starte med at skrive noget let til hende, i stedet for at bede hende vælge mellem dig og din kammerat. Kan du måske sende en sms, hvor du spørger hende om nogle lektier, hendes holdning til en time I lige har haft eller måske noget helt andet. Det kan være en måde at starte med at skrive til hende, alt efter hvad hun svarer, kan I måske begynde at tale lidt sammen. Hvis nu hun svarer et eller andet på en sms, kan du så bruge det sms-svar til at komme i kontakt med hende? Spørge ind til hvad hun lige mente, eller fortælle du er enig/uenig i et svar hun har skrevet, måske kan det åbne for I kan tale sammen?

Ved du hvor hun bor i forhold til skolen? Måske kan I følges noget af vejen eller måske kan du bare sørge for at gå ved siden af hende til Idræt eller et andet fag af samme type, hvad tænker du om sådan en ide? Som du kan læse af mine forslag til at komme i kontakt til hende, tænker jeg du bør give det en chance også se hvad der sker. Held og lykke med kærligheden, du har virkelig rigtig mange gode indre kvaliteter som du skal være stolt af. 

Måske lykkes det, og måske løber I ind i nye udfordringer, du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en Rådgiver. 

Når jeg læser du og din ven bliver drillet af nogle af de andre drenge, får jeg altså lyst til at fortælle dig, det ikke er ok. Der skal være plads til vi er forskellige og det skal accepteres. Det er lærernes ansvar at sikre, at alle børn i klassen/skolen kan føle sig trygge, så derfor håber jeg du vil tage en snak med den lærer du har det bedst med og fortælle om drillerierne, så det kan blive stoppet.

Mange Kærlige Hilsner 

BørneTelefonen.

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat