Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror min lære kan lide mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

Det lyder lidt forvirrende med din kvindelige lærer. Jeg kan godt forstå, du føler dig forvirret.
Det er svært at sige, hvordan den kvindelige lærer mon har det. De tegn, du har lagt mærke til, kan nemlig godt være tegn på flirt – f.eks. øjenkontakt og smil.

Men når man snakker med en anden person, kigger man dem tit i øjnene for at se, om man er ”på bølgelængde”. Mange lærere er derfor rigtig gode til at holde øjenkontakt, fordi de bruger øjenkontakten til at se, lærer og elev har forstået hinanden. Mange bruger også smil til at opmuntre eleven – eller giver eleven et smil som et tegn på, at det, eleven siger, er rigtigt. På den måde er det faktisk meget normalt, at en lærer smiler meget og holder meget øjenkontakt. Når hun bider sig i læben, kan det være et tegn på koncentration. Nogle gange har man for vane at gøre noget bestemt, når man tænker sig meget om eller når man lytter. Måske er hendes vane at bide sig i læben?
Jeg kan rigtig godt forstå, hvorfor du er blevet i tvivl. De tegn, du har set, kunne sagtens have været tegn på flirt. Men jeg tror, at din lærer gør sig rigtig umage for at være en god lærer – og det gør hun blandt andet ved at holde øjenkontakt for at sikre sig, at I har forstået hinanden – og ved at smile opmuntrende, fordi du gør det godt! Så med mindre din lærer pludselig viser nogle andre tegn – eller hvis hun f.eks. siger noget, der tyder meget på, at hun flirter, så synes jeg ikke, at du skal bekymre dig om det.

Det må have været svært at koncentrere sig, når man har været lidt usikker på, hvad læreren ville? Måske ved du det, men det er også sådan at en lærer ikke må være kæreste med en elev. Det er for at passe på elever og unge under 18 år.
Jeg håber, at svaret her har givet dig lidt ro, så du måske kan fokusere mere på det, I snakker om.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat